Tarragona acull la «petita Corea del Nord»

Es tracta d’un local únic a Occident que preveu obrir al públic el pròxim 1 de juliol i que servirà per donar a conèixer el país asiàtic

Per . Actualitzat el


L’associació Amistat amb Corea es prepara per obrir el seu local al públic l’1 de juliol. Es tracta del primer club social d’amics de Corea del Nord que hi ha a Occident. Un espai impulsat pel delegat especial del comitè de relacions culturals de Corea del Nord, el tarragoní Alejandro Cao de Benós. Ell mateix ens mostra els baixos del carrer dels Rebolledo que l’entitat ha reformat i on predominen el vermell i el blau de la bandera del país asiàtic i uns cartells propagandístics que, tot i que estan escrits en coreà, recorden les il·lustracions de la Guerra Civil espanyola.

Fundada el 2000 a Tarragona, Cao de Benós ens explica que l’associació «es va fer gran molt ràpid» i ja compta amb unes 15.000 persones de 120 països del món. «Ja fa temps que els membres de l’associació ens demanaven un lloc on poder informar-se, llegir un llibre, veure un documental per poder conèixer millor Corea del Nord o, fins i tot, ens demanaven classes de cuina coreana o asiàtica. Per això vam decidir obrir un lloc de trobada, una petita Corea culturalment parlant», diu el delegat del govern nord-coreà.
A principis d’abril, van poder donar per acabat aquest espai únic al món occidental que, de ben segur, portarà a Tarragona visitants de fora de la ciutat, ja que, segons Cao de Benós, «Corea del Nord és la gran desconeguda» i, per aquest motiu, un local d’aquestes característiques és tan útil per aquells que vulguin conèixer el país asiàtic de primera mà i per organitzar fins i tot viatges o intercanvis culturals. «La idea és fer-ho obert al públic i regularment quan vinguin, no només representants del govern, sinó artistes de Corea, que vinguin aquí», explica.

De Benós, detingut en una operació policial

En el tancament d’aquesta edició es coneixia que Cao de Benós ha estat detingut en una operació policial contra el tràfic d’armes i posat en llibertat, hores després. Les primeres informacions afirmen que «tot i estar al marge de la trama», Cao de Benós hauria comprat unes armes per a la seva defensa personal.