Quatre «finals» separen el Nàstic de la glòria

L’Osasuna és el primer rival a batre en el ‘play-off’ d’ascens a Primera

Per . Actualitzat el

El Nàstic busca tancar una temporada excel·lent. Per fer-ho necessita passar dues eliminatòries. Quatre partits que el poden dur a la divisió d’honor del futbol espanyol. A visitar el Camp Nou, el Bernabéu, el Calderón… Però abans de començar el conte de la lletera cal centrar-se en la visita a Pamplona.

No estaran sols a Navarra. Als fidels que acompanyen l’equip peti qui peti se sumen els entusiastes que aquestes darreres setmanes s’han meravellat dels resultats dels granes. Exhaurides les 350 localitats que el club posava a disposició dels aficionats, el Sadar serà un camp una mica menys hostil gràcies a la Marea Grana.

«El play off serà bonic, il·lusionant i tenim moltes ganes que comenci», deia aquest dilluns Xavi Molina al Sempre Nàstic de Tarragona Ràdio. Unes ganes que es respiren també entre els tarragonins que ja fa dies que fan apostes sobre el futur dels granes. El defensa, que ve de marcar-li un gol al líder, ha reconegut que la plantilla ha tingut el temps just per pair el «dol» i ja està pensant en el duel d’aquest dimecres a Pamplona.

Cal recordar, però, que al Sadar només s’hi juga la meitat de l’eliminatòria i que el Nàstic té l’avantatge de jugar els últims noranta minuts a casa amb milers de tarragonins donant-los suport. Un factor favorable que es repetirà si el Nàstic passa l’eliminatòria.

De tota manera, el central grana no aposta per especular i anuncia que «anirem a Pamplona a guanyar i si deixem la porteria a zero, millor».

El company de Molina a la defensa, el lateral Mossa, deia en roda de premsa que espera un gran ambient a Pamplona i afirmava que «tenim bones sensacions, ens trobem en un gran moment de joc com vam demostrar contra l’Alabès, amb un inici de partit espectacular, i anirem a Pamplona amb la intenció de guanyar el partit».

A banda, apuntava que «molts de nosaltres vam jugar fa un any un play off i, encara que va ser en una categoria inferior, ens va servir d’experiència».

El partit d’aquest dimecres comença a les vuit del vespre i estarà dirigit per l’àrbitre del col·legi de Tenerife, Daniel Trujillo Suárez. El jutge del matx, de 33 anys, va arbitrar l’única derrota que els granes han patit en els últims 22 partits, el 2 a 0 contra el Huesca a domicili.

La tornada, que es juga el dissabte a les set de la tarda al Nou Estadi, tindrà com a àrbitre el càntabre Adrian Cordero Vega, de 31 anys. Cordero Vega ja ha xiulat els grana aquesta temporada en dues ocasions: el triomf per 2-0 contra el Llagostera al Nou Estadi i la golejada al Nuevo San Mamés.

L’altra eliminatòria la jugaran Girona i Còrdova. En aquest cas, el factor camp està a favor del Girona, que va acabar quart a la Liga Adelante. Si el club de Montilivi resol favorablement aquesta eliminatòria, es repetiria un enfrontament entre el nord i el sud del país per pujar de categoria. En aquest cas però, el premi és molt més golós perquè parlem de pujar a primera i el rival ja no seria el descendit Llagostera, sinó els veïns de Girona, amb un camp molt més digne com a mínim.