La Comissió de Patrimoni fa rectificar el projecte del teatre romà

Les obres de la muralla podrien començar a finals d’aquest mes

Per . Actualitzat el

El febrer havien de començar els treballs per museïtzar el teatre romà. Una inversió de 700.000€ que ha de servir per dignificar un espai oblidat durant dècades. Malgrat tot, fins fa un mes i mig no es va enviar el projecte a la Comissió de Patrimoni que, alhora, l’ha tornat demanant rectificacions.

«Se’ns demana que fem noves investigacions arqueològiques per completar el projecte», explica Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona que també subratlla que una de les peticions de la comissió és que s’alleugereixi al màxim l’estructura que ha de dibuixar la volumetria del teatre.

Aquesta setmana s’han iniciat els sondejos arqueològics per obtenir més informació sobre el subsòl i, segons Agràs, l’arquitecte està treballant en les modificacions. Tot i això no ens ha pogut avançar ni la data de finalització del projecte ni si l’endarreriment afectarà el termini previst de finalització de l’obra: el 2017.

Pel que fa a la restauració del tram de muralla romana de la Baixada del Roser, Agràs ha afirmat que «l’acta de replanteig se signarà el dia 20 de juny i, a partir d’aquell dia les obres podran començar». Recordem que aquest endarreriment es produeix a causa d’un error en l’adjudicació.