Ballesteros admet que els jocs corren perill sense l’aportació estatal

L’alcalde de Tarragona diu que «el COE ha donat un toc d’atenció al Govern central»

Per . Actualitzat el

«Nada nuevo bajo el sol», ha dit Ballesteros al·legant que les consclusions de l’assemblea del COE no són noves i admetent que la preparació dels Jocs Tarragona 2017 no està on els agradaria que estigués. Pel batlle de Tarragona, la celebració de l’esdeveniment esportiu passa perquè l’Estat pagui els nou milions d’euros que manquen del pressupost operatiu dels jocs, motiu pel qual «el COE ha donat un toc d’atenció al Govern d’Espanya».

«Seria un fracàs que no es poguessin celebrar però no ens passa pel cap pel bé de Tarragona, del territori, de Catalunya i d’Espanya», ha predicat Ballesteros admetent alhora que «si no cobríssim aquests 9 milions d’euros, en un període raonablement breu, sí que correm perill». Un període que el batlle situa a la tardor a molt estirar però que està convençut que s’escurçarà: «volem aquest compromís abans de final de juliol».

Forat al pressupost operatiu

Les previsions inicials eren que la major part del pressupost operatiu (prop d’un 80%) es cobrís gràcies a l’aportació dels patrocinadors. Segons el regidor encarregat de Tarragona 2017, Javier Villamayor, calen uns 25 milions d’euros de pressupost operatiu per celebrar els jocs però, a hores d’ara, els patrocinis n’han recaptat menys de 13. Com ja alertava avui el COE a la seva assemblea, aquesta recaptació ha estat més baixa del previst i de moment s’ha quedat en un 50% del total. Això fa que els 9 milions d’euros de l’Estat (que parcialment havien de servir per construir la piscina olímpica) siguin absolutament necessaris tot i les previsions optimistes dels responsables dels Jocs respecte a la captació de nous patrocinadors. «No podem estar satisfets i fins al darrer dia de beneficis fiscals seguirem treballant en la captació de patrocinadors», diu Villamayor que admet que la visita del monarca ha ajudat i les crítiques de l’oposició en els plens han perjudicat.

Canvi de pla per la piscina

Si, fa menys d’un mes i mig, Ballesteros anunciava que l’Estat seria l’encarregat de pagar la piscina, avui l’alcalde he explicat que el centre aquàtic es construirà «amb finançament públic/privat o amb recursos propis». Recordem que el cost de l’equipament ronda els 3 milions d’euros i, segons el batlle, el projecte executiu ja està fet.

Al futur incert d’aquest equipament s’hi suma el del Palau d’Esports del qual s’ha adjudicat aquest dimarts l’obra civil i les reformes del Nou Estadi que s’han de fer quan el Nàstic finalitzi la temporada.