Tarracus, qui ha de dur la pau al Mediterrani

El rei Felip VI ha presidit la presentació de la mascota dels Jocs

Per . Actualitzat el

 

Amb el rei Felip VI com a convidat de luxe, Tarragona presenta la mascota dels Jocs. Un esdeveniment esportiu que es vol postular com a icona de la pau al Mediterrani. El mateix mar que veu com les guerres maten directament i indirecta a centenars de persones cada dia.

Una bona posada en escena obra del dramaturg Marc Chornet ha emocionat a més d’un espectador gràcies a les paraules d’en Pau Casals, de l’escriptor egipci Naguib Mahfuz, de la mare Teresa de Calcuta, de Nelson Mandela i de Gandhi acompanyades de la música de la Barcelona Ethnic Band. Entremig dels records a aquests grans noms propis que lluitaren per la pau, uns altres noms propis que, de ben segur, no seran tan recordats: Alejandro Blanco, president del COE; Amar Addadi, president del COIJM; i l’alcalde Ballesteros.

Aquests tres responsables dels Jocs han estat els encarregats de fer tornar a la realitat els espectadors tot i no admetre el difícil moment pel qual passa Tarragona 2017. Sense l’adjudicació del Palau d’Esports (la primera part de l’obra es preveu que s’adjudiqui a finals de mes), amb una dotació molt menor a l’esperada per part de l’Estat i amb problemes de temps per realitzar la remodelació del Nou Estadi, es podria considerar que el futur de l’esdeveniment esportiu penja d’un fil. Malgrat tot, els tres noms propis que han pujat a l’escenari del Teatre Tarragona a parlar han preferit utilitzar la presència del monarca espanyol i el patiment dels milers de refugiats i de les altres víctimes de les guerres que viu el Mediterrani per legitimar un projecte sobre el qual no s’ha consultat als tarragonins. «Tarragona ha de ser el far des del qual es guiï la sortida de la crisi humanitària que en estem vivint a la riba oriental del nostre mar comú», ha dit l’alcalde de la ciutat. O sigui que, segons el nostre batlle, els Jocs Mediterranis de Tarragona brillaran tant que mostraran a les nacions que ara pateixen que el diàleg és el camí i els nens i nenes de Tarragona, d’aquí un fotimer d’anys, recordaran que a Tarragona 2017 «es va donar un pas decisiu en la defensa dels grans valors positius de la humanitat».

A banda de Felip VI, que ha aprofitat la minsa presència de tarragonins fora del teatre per saludar-los molt amablement a tots, els altres reis que han assistit a l’acte d’aquest dijous han estat els nens i nenes que han fet possible la mascota amb les seves propostes. Entre ells, el guanyador, el creador de la mascota Tarracus, l’Aleix Girona. Aquest jove estudiant de l’Escola Abel Ferrater de la Selva del Camp ha pujat a rebre el guardó i ha vist com la seva creació prenia vida. El dissenyador Jean Jullien, famós pel seu símbol de la pau amb la Torre Eiffel, ha estat l’encarregat d’acabar de polir el dibuix i de mostrar-nos-el fent multitud d’esports.

rei1 Tarracus és la mascota dels Jocs Tarragona 2017. / Foto: Tomàs Varga.