Curiositats granes per entendre la història

El periodista Enric Pujol publica un llibre amb 100 anècdotes del ‘Nasticflaix’

Per . Actualitzat el

Hom podria dubtar que un llibre d’anècdotes relacionades amb un club de futbol servís per alguna cosa més que no fos per un passatemps. Però llegint quatre d’aquests flaixos, amb les seves introduccions històriques, s’adonaria que ben bé podria servir de llibre docent per a les escoles de la ciutat. ‘Nasticflaix 100×100 història’ juga amb la curiositat del lector i, a canvi, li regala un fotimer de coneixements històrics que l’ajuden a entendre com ha canviat Tarragona i el món en el darrer segle.

El llibre comença amb un capítol introductori dedicat a l’ideòleg de l’equip de futbol grana, William Tarin. Després dedica una anècdota a cada any a partir del 1914 i fins a l’actualitat. Totes aquestes històries tenen un pròleg que destaca fets succeïts aquell any a Tarragona però també fora dels límits de la ciutat. Apunts que, tot i la seva brevetat, ens fan viatjar en el temps i imaginar-nos espais que molts no hem conegut.

Cent anècdotes que els oients més assidus de Tarragona Ràdio ja hauran sentit narrades pel mateix autor, l’Enric Pujol. Aquesta enciclopèdia vivent del Nàstic va seguir durant 34 anys els granes amb el micro de RNE a la mà i que ara ens regala aquestes píndoles. «El Nàstic és una part indissociable de la història de Tarragona», diu l’Enric posant de relleu la voluntat de «buscar la interacció entre l’esport i la història».

Aquestes anècdotes es poden sentir des de fa un any al programa de l’emissora municipal abans i a la mitja part dels partits dels de Tarragona. Qui les vulgui en format paper podrà adquirir el llibre a la presentació que es farà el 24 de maig a les vuit del vespre a la Sala d’àmbit cultural d’El Corte Inglés o al Nou Estadi en el marc del partit que disputaran els granes contra l’Osasuna el 25 de maig.