La Guàrdia Civil escorcolla l’Ajuntament de Tarragona pel cas Inipro

El cos policial ha detingut l’antic cap de gabinet de l’alcalde i tres persones més

Per . Actualitzat el

A primera hora del matí la Guàrdia Civil ha entrat a escorcollar les dependències municipals en el marc de la investigació pel cas Inipro. Segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat, la Guàrdia Civil de Tarragona actua en el marc de l’Operació AMFITEATRE, que es va iniciar arran de les actuacions practicades a la fi de l’any 2015 i que afectava a l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona (IMSS) per l’adjudicació d’un contracte a la mercantil INIPRO. El cos policial està practicant simultàniament vuit registres a la província de Barcelona i tres en la de Tarragona. Al mateix temps s’han detingut quatre persones relacionades amb la recerca; dos empresaris, un càrrec públic i un excàrrec públic.

Les entrades i registres es realitzen a l’Ajuntament de Tarragona per accedir al servidor i obtenir dades d’un dels detinguts, als Ajuntaments de Viladecans i Palau-solità i Plegamans, dos societats mercantils a Barcelona i Viladecans, un despatx professional a Viladecans i un altre a Reus i els domicilis dels quatre detinguts. Aquestes persones són els empresaris Ricard Campàs i Enrique Miró, Gustavo Cuadrado, excap de gabinet de l’alcaldia de Tarragona que ja ha estat posat en llibertat i el primer tinent d’alcalde de Viladecans, Joaquín Guerrero.

Membres de la Guàrdia Civil i el jutge sortint de l'Ajuntament després del registre pel cas Inipro. / Foto: Tomàs Varga.

Membres de la Guàrdia Civil i el jutge sortint de l’Ajuntament després del registre pel cas Inipro. / Foto: Tomàs Varga.

Les actuacions d’avui, que es troben baix secret de sumari, estan tutelades pel Jutjat d’Instrucció número u de Tarragona i corresponen a les diligències prèvies 5185/2013 i 1156/2015.