La Generalitat descarta el Fòrum de la Justícia

Els 65 milions d’euros que costa el projecte n’és la causa principal

Per . Actualitzat el

Després de múltiples promeses, la darrera de les quals marcava el 2018 com l’any en el qual el Fòrum de la Justícia de Tarragona seria una realitat, la Generalitat s’ha sincerat. Des de Tura a Gordó, els consellers de Justícia que havien visitat la ciutat responien amb una data quan se’ls preguntava quan seria una realitat el Fòrum de la Justícia. Avui, Carles Mundó ha trencat aquest costum tan arrelat entre els alts càrrecs catalans i espanyols. La Conselleria de Justícia ajorna sense data el projecte d’unificar totes les dependències judicials de la ciutat quantificat en uns 65 milions d’euros. Segons Mundó, el pressupost per inversions del departament de Justícia és de 24 milions d’euros i les prioritats són atendre les necessitats del personal i avançar en la modernització del sistema.

Malgrat tot, per no tancar la porta tan ràpidament a un projecte que ja comença a semblar utòpic, el conseller de Justícia i l’alcalde Ballesteros es comprometen a buscar finançament privat o, fins i tot, es plantegen vendre el solar de l’antiga presó. «Com que el volem fer i com que és prioritari, hem de buscar altres fórmules. Una de les fórmules que ens pot ajudar de manera determinant en aconseguir aquest objectiu és posar en valor aquest terreny. Calen abans molts tràmits administratius i cal buscar-hi el millor ús i cal treure-li el màxim rendiment», diu Mundó anticipant així que la cosa s’allargarà. I més, si tenim en compte que, a hores d’ara, el Centre Obert fa ús d’aquest espai.

Per descomptat, i després d’anunciar una inversió de dos milions d’euros en actuacions de millora de les actuals dependències de l’Audiència Provincial de Tarragona, el conseller ha pactat amb l’alcalde que es posi en marxa un equip de treball entre les dues administracions que, sorprenentment, encara no existia i que s’encarregarà de buscar les solucions milionàries que podrien canviar la situació.