El 2017 encara respira

La Generalitat desbloqueja el Palau d’Esports i Ballesteros anuncia que l’Estat pagarà la construcció del centre aquàtic

Per . Actualitzat el

L’alcalde Ballesteros respira satisfet davant el rumb que estan agafant els esdeveniments aquests darrers dies. Entre les runes de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i amb el casc d’obrer calçat, el batlle dels Jocs es mostra optimista davant la solució de la Generalitat per desbloquejar la construcció del palau d’esports de Campclar i la bona notícia que li va donar la ministra Pastor el divendres en relació amb el centre aquàtic.

Aquest equipament, al qual han deixat plantat dues UTE fa poques setmanes, és fonamental pel normal desenvolupament dels Jocs. El seu cost inicial era de 12 milions d’euros i ara s’incrementarà en 14 i mig. Això és part de la solució que ofereix el Govern català, que aprofitarà el fet que el complex Sant Jordi ja roda gràcies a la URV per incrementar una partida que les empreses adjudicatàries que van renunciar consideraven insuficient.

A banda d’aquest increment en la partida, el consell executiu de la Generalitat de Catalunya ha anul·lat la licitació que es va dur a terme la tardor passada i en la qual van prendre part un total de 16 empreses. Ara es dividiran en tres les fases d’execució de les obres, de manera que es duran a terme tres licitacions, dues d’uns cinc milions d’euros i una de poc més tres:

–       Execució de les obres de construcció d’un Poliesportiu a la Zona esportiva de Camp Clar a Tarragona. Obra Civil  5.587.000 euros

–       Execució de les obres de construcció d’un Poliesportiu a la Zona esportiva de Camp Clar a Tarragona. Arquitectura 5.859.000 euros

–       Execució de les obres de construcció d’un Poliesportiu a la Zona esportiva de Camp Clar a Tarragona. Instal·lacions 3.254.000 euros

El pressupost de cadascuna d’aquestes fases és indicatiu però la suma total és l’import màxim de l’encàrrec efectuat a Infrestructures.cat. Un cop adjudicades les fases, no es permetrà que les companyies puguin renunciar a les obres per evitar una tercera plantada.

Ballesteros diu que ha vist el cronograma, que encaixa i que confia completament en el calendari que ha marcat la Generalitat, que assenyala que el 30 de juny de 2017, pocs dies abans de la inauguració dels Jocs, les obres estaran enllestides.

L’Estat pagarà el centre aquàtic

La segona bona notícia que ha donat l’alcalde ha estat que el centre aquàtic també estarà enllestit de cara a la celebració dels Jocs. «Les proves no aniran a Reus ni a les Picornell de Barcelona, es faran a Tarragona i en tres o quatre setmanes màxim tindrem notícies que el centre aquàtic es farà i es farà com cal», ha admès amb un somriure enigmàtic Ballesteros.
Sense explicar com, el batlle ha admès que la ministra Pastor, durant la visita que va fer divendres, «va donar la solució» per fer possible la construcció del centre aquàtic, el recinte que ha d’acollir les proves de natació i waterpolo.

L’únic dubte que ha volgut aclarir Ballesteros sobre la construcció del nou equipament ha estat que no hi intervindran inversors privats i que anirà a càrrec de l’Estat. Per conèixer la fórmula, igual com per saber-ne els resultats, haurem d’esperar.