Tastos d’història amb gust de raïm

ViTour ofereix un maridatge entre reconstruccions històriques i degustacions

Per . Actualitzat el

Un viticultor romà dóna el tret de sortida a una experiència que oferirà la possibilitat de conèixer i tastar la història de les nostres comarques. Amb el vi com a fil conductor neix aquesta iniciativa impulsada per dues vinícoles del territori que aposten per l’enoturisme. El producte, fruit de la iniciativa privada però amb el suport de Tarragona Turisme, ofereix una ruta que combina reconstrucció històrica i tastos de vins, caves i olis de la terra.

La ruta s’iniciarà a l’amfiteatre romà de la ciutat, continuarà a Mas Vicens enmig de la ruta del Cister, seguirà fins a la cooperativa de Nulles i acabarà, de nou, a Tarragona. Es tracta, doncs, d’un recorregut per la història del vi amb quatre etapes que comença amb l’arribada d’aquest beuratge tan preuat a la Tarraconense i continua amb els monjos de l’edat mitjana que en perfeccionen l’elaboració. «Els monjos en aquell moment porten la tecnologia del vi, l’afinen. Posen els trulls, les premses…», explica Vicenç Ferrer, propietari i fundador del Celler Mas Vicens.

El viatge en el temps avança fins al modernisme, que converteix els cellers en obres d’art arquitectòniques. Segles després que aquells monjos plantessin els milers de vinyes al nord de l’Alt Camp, la cooperativa de Nulles alimenta tot un poble amb l’elaboració dels seus vins cada cop més reconeguts.

«Es visiten dos cellers molt diferenciats: Mas Vicens, un celler familiar amb un clima més fred que el de Nulles, que és més temperat i amb una terra diferent», diu Francesc Boronat, cap de departament d’enoturisme de la Vinícola de Nulles, «i això fa que els vins dels dos cellers siguin molt diferents».

La ruta acaba un altre cop a Tarragona, on els assistents podran gaudir de la capital anant als restaurants que col·laboren amb la iniciativa.

Les edicions programades del ViTour comencen ja aquest cap de setmana i tenen un preu de 28 euros i mig. Per a més informació podeu consultar el web vitourtarragona.com.