El jardí de les delícies, literatura en tots els formats

El projecte vol divulgar la tasca dels autors de dins i fora del territori

Per . Actualitzat el

El jardí de les delícies és el nom d’un nou projecte de difusió de continguts literaris a la xarxa engegat des de Tarragona. Coincideix amb l’arxiconegut tríptic del Bosco i amb el darrer llibre que va publicar el poeta tortosí Gerard Vergés. Tant l’obra homònima de Vergés com el quadre del pintor de Flandes, que descansa en una de les parets d’El Prado, es converteixen en part germinal d’aquest projecte «on els poemes volen per sobre del retaule, entrellaçant reflexió i èxtasi, sensualitat i meditació, passat i present en la contemporaneïtat de l’escriptura».

Es tracta, doncs, segons els responsables del projecte, la Vanessa Martí i el Xavi Plana, «de promocionar i difondre l’obra d’escriptors i autors de dins i de fora del territori». Una tasca que estan duent a terme a partir «d’innovar mitjançant la creació, producció i difusió d’audiovisuals de petit format per a la seva implementació en les diferents plataformes digitals, i mitjans de comunicació per arribar així a nous públics i escenaris».

La idea és establir un nou marc comunicatiu permanent al servei dels diferents agents culturals que es vertebri des de la xarxa (www.expressa-t.com). Tot i la seva expressió on line, El jardí de les delícies es visualitza en diferents formats i plataformes. La ràdio és la que més predomina gràcies al «Lletres exprès» de Tarragona Ràdio, un espai radiofònic que dóna a conèixer diferents autors literaris mitjançant una entrevista radiofònica; els «Minientrepans» de la Cadena SER, un innovador format radiofònic amb la idea de donar a conèixer els autors literaris i la seva obra; i la «Sopa de lletres», un programa de divulgació literària i reflexió teòrica que gira al voltant del món editorial i literari. El projecte també inclou continguts audiovisuals com entrevistes als autors o tràilers book per promocionar les obres.

En definitiva, la Vanessa i el Xavi han cultivat un jardí que combina la tradició de l’art de la ploma amb la innovació del món virtual com les frontisses del tríptic d’El Bosco uneixen el paradís i l’infern. Un trobada generacional per promocionar un art que, tot i adaptar-se als nous temps, troba moltes dificultats per fer-se lloc en el món 2.0 de les pantalles tàctils.