Els tarragonins podran escollir entre deu candidatures el 27-S

La campanya electoral s’iniciarà el pròxim 12 de setembre

Per . Actualitzat el

El termini per presentar candidatura per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre ja s’ha acabat. Com es podia esperar després de la confirmació de la llista unitària, el nombre de possibilitats per als electors s’ha reduït. Això ve donat pel sentit plebiscitari que diverses formacions volen atorgar als comicis i per la unió de forces d’esquerres que Colau va iniciar a Barcelona i Herrera i Iglesias han traslladat a Catalunya.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha fet públiques les deu candidatures que concorreran a les eleccions del 27-S per la província de Tarragona. Hi haurà, doncs, sis candidatures menys que els darrers comicis fa tres anys.

Els caps de llista de les principals candidatures són l’economista Germà Bel, que encapçala la llista de Junts pel Sí a Tarragona; el geògraf Sergi Saladié, cap de llista de la CUP; per Tarragona Sí que es Pot, el candidat és el secretari general de Podem Reus, Gerard Bargalló; l’exregidor de l’Ajuntament de Tarragona Carles Castillo, pel PSC; el diputat i portaveu del grup municipal popular al consistori tarragoní Alejandro Fernández, pel PP; l’exmilitar Matias Alonso, per Ciutadans; i l’exdirectora dels serveis territorials de Benestar i Família, Anna Solé, és la candidata d’Unió.

A Lleida també s’hi presenten deu candidatures. Girona, en canvi, és la demarcació en què es presenten més candidatures, amb onze, i a Barcelona n’hi ha nou. A tot el país, doncs, hi ha quaranta candidatures proclamades.