La piscina de la presó de Mas d’Enric incendia les xarxes socials

La Generalitat preveu que el nou centre penitenciari es posi en marxa el pròxim novembre però els sindicats ho posen en dubte

Per . Actualitzat el

La visita d’obres de la presó de Mas d’Enric va deixar una imatge per a la polèmica. Si el centre penitenciari ja s’ha posat en dubte pel seu cost i per la lentitud del Govern de la Generalitat a l’hora de posar-lo en funcionament, una fotografia d’una piscina per als presos ha acabat d’indignar els internautes.

A banda dels nombrosos comentaris que posen en dubte la necessitat d’un equipament d’aquestes característiques en una presó, la Secció Sindical del Centre Penitenciari de Tarragona també lamenta que s’hagi fet «una piscina olímpica que difícilment es podrà utilitzar perquè no hi haurà pressupost per contractar socorristes, un poliesportiu meravellós per on entra aigua quan plou, el terra del gimnàs és de ceràmica, uns tallers artístics massa petits».

Els futurs treballadors del centre, que han visitat diverses vegades l’espai, consideren que «tan sols els preocupa la imatge i el disseny, no la funcionalitat» i dubten que la presó estigui enllestida el novembre. «Tothom que passa per allí no es creu que es pugui obrir o no és capaç de comprendre en quines condicions», expliquen.

A banda de l’equipament, el sindicat UGT també lamenta que «la previsió de funcionaris es mínima, que volen obrir un nou centre sense agafar el personal necessari, que no tenen cap previsió real i que van fent les coses amb l’únic interès que els representants de l’administració tenen».

A les crítiques també s’hi ha sumat l’Associació de Veïns de Boscos Nord que lamenten la desinformació que han patit i «l’incompliment de les ordenances municipals pel que fa a obres a la via pública han estat constants». A banda, critiquen que «l’actuació sobre el bosc és un brutal atentat contra el medi ambient, ja que s’han tallat arbres de manera desproporcionada i s’han matat espècies protegides».

Accessos i depuradora

La Diputació de Tarragona ha finalitzat les obres de construcció d’una rotonda a la intersecció de la carretera TP-2031 amb el vial d’accés al nou centre penitenciari. Els treballs s’han dut a terme amb l’objectiu de millorar aquest encreuament, orientar millor el trànsit i incrementar la seguretat viària. La nova rotonda, de 36 metres de diàmetre exterior, ha significat una inversió de 198.334 euros.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació, mitjançant dos contractes, l’execució dels projectes constructius de les depuradores (EDAR) i col·lectors del Catllar (Tarragonès). El pressupost de licitació és de prop de 8 milions d’euros. Un cop adjudicat es disposarà d’un termini de màxim de 12 mesos.