Jennifer Panebianco, a les semifinals del prestigiós Rotary de Moscou

La violinista tarragonina de nou anys es converteix en la primera de l’Estat en aconseguir-ho

Per . Actualitzat el

Jennifer Panebianco ha estat seleccionada per un prestigiós jurat internacional presidit pel cèlebre Vladimir Spivakov ha seleccionat catorze joves entre els quals es troben violoncel·listes, pianistes, clarinetistes, oboistes, i violinistes de tot el món per participar en les semifinals de la tretzena edició de l’International Russian Rotary Children Music Competition. El certamen, un dels més rellevants dins del món de la música clàssica, es durà a terme a Moscou a finals de setembre.

És la primera vegada en la història d’aquest certamen que un violinista de l’Estat arriba a semifinals i opta per aquest guardó. I només en una altra edició va arribar un pianista espanyol a semifinals sense aconseguir el guardó. Malgrat tot, com diu la mare de la Jennifer, la Vània, «el veritable premi ha estat arribar fins aquí i que la seleccioni un músic al qual ella admira».

«Encara no ho hem assimilat, l’emoció ha estat molt gran», admet la mare que explica que «per la Jennifer el fet de ser triada per anar a tocar davant d’aquestes eminències musicals, entre les quals estan Vladimir Spivakov de Moscu Virtuosi, Alexander Yakupov director de l’Opera House del conservatori Tchaikovsky i més, és una gran oportunitat». Amb l’afegit que la jove violinista que estudia al conservatori de Vila-seca escolta, des de fa temps i amb admiració, els enregistraments de Vladimir Spivakov i «ara saber que ha estat ell qui l’ha triat per anar allí… és molt fort!»

La Vània ens comenta que tant el seu mestre, el Josep Maria Ferrando, com el conservatori de Vila-seca «estan molt contents i el fet d’arribar fins aquí és un orgull per a tots».

Per la seva banda, la Jennifer ja ha començat a preparar-se amb il·lusió per interpretar un extens repertori, molt dens, que conté la Sinfonia espanyola de Lalo, Capritxos de Wieniavsky i el Concerto de Mozart, entre altres.

Cal recordar que la jove violinista de nou anys ha guanyat ja deu premis internacionals en països com França, Grècia, Itàlia, Eslovènia i Anglaterra. Jennifer, fins avui, ha guanyat sempre el primer premi en tots els concursos en els quals s’ha presentat, veurem si pot continuar amb la ratxa a Moscou.

Captura-de-pantalla-2015-07-16-a-las-10.33.13