El ple tornarà a debatre l’entrada de l’Ajuntament a l’AMI

La moció la presentaran ERC, la CUP i CDC

Per . Actualitzat el

Vuit regidors dels 27 del consistori proposen l’ingrés de Tarragona a l’Associació de Municipis per la Independència. Ho fan a través d’una moció que es debatrà en el ple municipal de la setmana que ve i que difícilment aconseguirà la majoria absoluta que cal per arribar a bon port. Tot fa pensar que C’s i PP, que sumen també vuit, hi votaran en contra. No se sap que farà el regidor d’UDC ni la regidora d’ICV-EUiA, però qui té la paella pel mànec és el PSC. Si Ballesteros i els seus hi votessin a favor, el municipi passaria a formar part de l’AMI previ pagament d’uns 11.000 € de quota.

«Entenem que l’aritmètica no és favorable», ha admès en Jordi Molinera, representant de l’AMI i tinent d’alcalde d’Altafulla, «però es pot fer una consulta popular com vam fer a Altafulla per saber que vol la ciutadania, ja que molts ciutadans no van votar en clau nacional a les municipals com demostren les dades de participació del 9-N».

Molinera també recorda que els estatuts de l’AMI aposten pel dret a decidir més que no pas per la independència, una postura que és prou pròxima a la que el PSC ha defensat en més d’una ocasió. En aquest sentit, recorda que abans de les eleccions hi havia una setantena de municipis amb alcaldes del PSC.