Tarragona esclata amb el 25è Concurs Internacional de Focs Artificials

L’espai de Sopars Sota els Focs oferirà 40 degustacions de vuit restaurants

Per . Actualitzat el

La 25a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona comença aquest dimecres amb la pirotècnia Zaragozana i s’allargarà fins dissabte a la nit, amb les actuacions de Hermanos Caballer, Pirotècnia Tomàs i finalment la italiana Parente Romualdo. Tot està preparat per gaudir un any més de quatre nits de concurs, que començaran a dos quarts d’onze de la nit des de la Punta del Miracle.

Per fer front a l’allau de visitants que es preveu que baixin a la platja del Miracle aquests dies, des de l’Àrea de Mobilitat s’ha preparat un dispositiu especial de trànsit per tal de facilitar l’evacuació dels milers de vehicles i vianants que han anat a l’esdeveniment. Complementàriament i en la mateixa línia anterior, es prohibeix estacionar en alguns carrers o s’obliga a circular i estacionar en un sol sentit.

De manera concreta, la prohibició d’estacionament afecta la Via Augusta entre la Rambla Vella i el Passeig Marítim (cruïlla de l’Astari) en sentit cap a Barcelona, al carrer Mestre Benaiges entre Via Augusta i Robert d’Aguiló a banda i banda, a la Rambla Vella entre Via de l’Imperi i Via Augusta a banda i banda i a l’esplanada del Fortí de la Reina on queda tot reservat pels treballs i logística dels focs, a més de ser zona de seguretat.

A banda, al Passeig Marítim Rafael de Casanovas entre el Port Esportiu i la Plataforma Multifuncional s’estableix circulació i estacionament en sentit cap a la platja de l’Arrabassada. Posteriorment es tallarà de circulació. A la Via Augusta entre Mestre Benaiges i Rambla Vella s’establirà un sol sentit de circulació cap a la Rambla Vella.

Es tallarà la circulació pel Vial J. W. Bryant i pel carrer de Mestre Benaiges i l’accés a la Rambla Vella des d’Estanislau Figueres i establiment d’un carril d’emergència d’accés a l’Hospital de Santa Tecla.

Els talls es faran per fases a partir de les sis de la tarda i en funció de l’arribada dels espectadors dels focs. En tot cas, diàriament, totes les restriccions i prohibicions anteriors estaran vigents des dels voltants de les deu de la nit t fins a dos quarts de dotze aproximadament.

Per altra banda, l’Empresa Municipal de Transports també posa a disposició de tots els usuaris els serveis especials que es poden consultar a la web de l’EMT.

Sopars Sota els Focs

Per sisè any consecutiu, l’Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA) organitza la campanya Sopars sota els Focs del 30 de juny al 4 de juliol.
Enguany hi participaran els restaurants La Nova Taverna, El Llagut, Arcs Restaurant, Quim Quima, Racó de l’Abat, Sadoll Restaurant, Taller de Cuina i Entrecopes. Tots traslladaran la seva cuina al Passeig de les Palmeres on oferiran una àmplia proposta gastronòmica per 5 euros el plat. Tàrtars, arrossos, carpaccios, postres i plats per als més petits, són només algunes de les seves propostes.

Calendari
Dimecres 1 de juliol:
Pirotecnia Zaragozana
Empresa fundada el 1860, és un dels referents de la fabricació de pirotècnia a l’estat espanyol. Va ser la pirotècnia guanyadora l’any 2011 i dispararan 482 Kg de massa pirotècnica.

Dijous 2 de juliol:
Pirotecnia Hermanos Caballer
Serà la seva segona participació en el concurs tarragoní. Ha participat en els principals concursos pirotècnics de l’estat, on ha recollit importants distincions i guardons. Dispararan 878 Kg de massa pirotècnica.

Divendres 3 de juliol:
Pirotecnia Tomas (Benicarló)
Jove pirotècnia fundada el 1994 amb l’objectiu principal de dissenyar i crear tot tipus d’espectacles pirotècnics, vindrà a participar al nostre concurs per segona vegada amb 1.081 Kg de massa pirotècnica per disparar.

Dissabte 4 de juliol:
A.P.E. Parente Romualdo Bergantino (Itàlia)
Empresa de gran renom entre l’importantíssim sector pirotècnic italià. Va guanyar el concurs tarragoní l’any 2008. Enguany dispararan 898 Kg de massa pirotècnica.