Els alcaldes del ‘Pacte de Berà’ preparen una mobilització a Tarragona

Reclamen que se solucioni la problemàtica a la N-340 i asseguren que estan «cremats»

Per . Actualitzat el

Els alcaldes del batejat com a Pacte de Berà, s’han reunit novament un cop passades les eleccions municipals per renovar el seu compromís entorn la problemàtica de l’N-340. En paraules de Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla, aquesta no és una reivindicació de partits polítics o persones individuals sinó de territori. Alonso ha assegurat que els alcaldes de la zona, «estem cremats» perquè des del Ministeri de Foment han ignorat les nostres peticions fins al dia d’avui i estem perplexos perquè això afecta un dels puntals econòmics del país, com és el turisme.

En la reunió celebrada a l’Altafulla Mar Hotel, els presents han acordat realitzar un acte contundent de protesta a la ciutat de Tarragona, per reivindicar l’aixecament de barreres de l’AP-7 mentre no se solucioni la saturació i l’elevada sinistralitat de la via. L’acte es vol consensuar amb diferents entitats dels pobles afectats i realitzar-se al més aviat possible. Els alcaldes han avançat que aquesta serà una reclamació lúdica i festiva i que en cap cas volen, de moment, tallar la carretera i afectar encara més els usuaris que la pateixen cada dia.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, creu que la solució ha de ser «ràpida» i per tant s’ha de negociar ja la gratuïtat de l’AP-7 i no fer obres que «ara no toquen», en un territori molt apedaçat per les infraestructures.

Per la seva banda Martí Carnicer ha recordat que la perllongació de la A-7 s’ha de fer en l’entorn de l’AP-7, ja que qualsevol altra solució «trinxa el territori». Segons Carnicer les opcions que el Ministeri ha posat sobre la taula són «pegats que no solucionen res».

La reunió ha comptat amb la presència de Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla; Martí Carnicer, alcalde d’El Vendrell; Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra; Jordi Llopart, alcalde de Creixell; Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà; Fèlix Sans, alcalde de Bellvei; Joan Sans, alcalde de L’Arboç; Montserrat Carreras, alcaldessa de Cunit i Jordi Molinera, primer Tinent d’Alcalde a l’Ajuntament d’Altafulla.