Interior, una conselleria amb marcat accent tarragoní

El conseller Jordi Jané (l’Arboç) confia la secretaria general d’Interior al vallenc Cèsar Puig. El tarragoní Frederic Adan, nomenat nou director del 112 Catalunya

Per . Actualitzat el

 

La nova conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya, encapçalada pel polític arbocenc Jordi Jané, tindrà un marcat accent tarragoní durant els pròxims mesos. Després de ser nomenat oficialment ara fa uns dies com a nou conseller en substitució del sortint Ramon Espadaler, Jordi Jané s’envolta de dues persones de la seva confiança per tirar endavant el departament d’Interior d’aquí a les pròximes eleccions autonòmiques previstes pel 27 de setembre. El primer escollit és el vallenc Cèsar Puig, fins ara director dels Serveis Territorials i Sostenibilitat al Camp de Tarragona, que es converteix en el nou secretari general del departament d’Interior. L’altra figura tarragonina que acompanyarà el conseller Jané és la del jove polític Frederic Adan, que s’incorpora al departament d’Interior com a nou director del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya, amb seu a la Canonja.

Jané ha admés que «la conselleria d’Interior és d’aquelles que no saps mai com acabaràs el dia» i ha posat en valor el nomenament que ha fet el Govern de la Generalitat dels dos tarragonins. «El secretari general és el número dos de la conselleria i té la màxima responsabilitat», ha apuntat Jané afegint que «és la persona amb la qual un conseller d’Interior sap que deixa la casa en bones mans». Jané ha recordat que Puig és vallenc i, per tant, «un nomenament del màxim relleu que és de la nostra terra».

Pel que fa al nou director del 112 a Catalunya, Jané ha destacat l’experiència en el món del dret i en l’àmbit de la gestió, ja que ha estat durant quatre anys president del Consell Comarcal del Tarragonès. Pel conseller d’Interior és fonamental que Adan aconsegueixi fer «més operatiu i amb un servei integral més potent el 112».

 

Cèsar Puig, nou secretari general d'Interior de la Generalitat de CatalunyaCèsar Puig, nascut a Valls l’any 1956, és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. És un històric de CDC a les nostres comarques, on ha ocupat diversos càrrecs a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, com ara el de delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona (2000-2004). Abans, però, va ser cap del Servei Territorial de Joventut a Tarragona (1986-1989), cap del Servei Territorial de Defensa i Assessorament Jurídic a Tarragona (1988-1999), cap de la Unitat Territorial a Tarragona del Gabinet Jurídic de la Generalitat (1999-2005) i més endavant, el 2011, va ser nomenat director dels Serveis Territorials i Sostenibilitat.

 

 

Frederic Adan, nou director del 112 CatalunyaFrederic Adan, nascut a Tarragona, és doctor en Dret per la URV i llicenciat per la Universitat de Navarra. És professor agregat de Dret processal de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV i catedràtic habilitat per l’Agència Catalana per la Qualitat del Sistema Universitari Català. Ha estat degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV (2009-2011), entre altres mèrits, com ara l’autoria de diversos llibres de referència en dret processal. En l’àmbit polític ha estat regidor per CDC a l’Ajuntament de Tarragona i en la darrera legislatura va ser president del Consell Comarcal del Tarragonès.