El tarragoní Jordi Jané, nou conseller d’Interior

El polític de l’Arboç era diputat a Madrid des de 1999

Per . Actualitzat el

Jordi Jané substitueix a Ramon Espadaler com a nou conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya. L’arbocenc ha desenvolupat principalment la seva carrera política al Congrés dels Diputats, on va arribar el 1999. Allà va ser un dels impulsors del carnet de conduir per punts. Dins d’aquest àmbit, va ser el principal responsable de la creació de la comissió de seguretat viària i prevenció d’accidents de trànsit.

Una proposta que no va arribar a bon port però que va tenir repercusió va ser la d’implementar un model alternatiu a la matrícula dels cotxes que inclogués la E d’Espanya i la CAT de Catalunya. El Govern d’Aznar va tombar la proposta.

Jané és advocat i professor de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra i a la URV, va ser un dels fundadors de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) l’any 1980 i va exercir la presidència de la delegació del Baix Penedès.

Neus Munté serà la nova vicepresidenta del Govern, portaveu i manté la Conselleria de Benestar Social; Meritxell Borràs s’encarregarà de Governació; i Jordi Ciuraneta serà el nou titular d’Agricultura.