Poblet reescollit president de la Diputació amb els vots a favor del PSC i del PP

L’altre candidat, David Vidal de la CUP, ha obtingut un vot mentre ERC i C’s han obtat per l’abstenció

Per . Actualitzat el

 

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, liderarà per tercera legislatura consecutiva el govern de la Diputació de Tarragona gràcies a un pacte amb el PSC i al vot favorable de l’únic diputat del PP. En total doncs, 18 vots a favor, les abstencions dels set diputats d’ERC i del de C’s i el vot en contra de la CUP que havia presentat candidatura a la presidència de l’ens supracomarcal.

Ha estat precisament David Vidal qui ha encetat el torn de paraula exigint la dissolució de les diputacions per considerar-les fruit de la «segona restauració borbònica» i deixant clar que no venen a «escalfar la cadira» i que volen dotar de més transparència l’administració.

Ruben Viñuales, de C’s, ha fet una crida unitat dels partits per treballar plegats. I en la mateixa línia el diputat popular José Luís Martín ha donat suport a Poblet demanant-li que eviti la temptació de posar-se al costat del Govern de la Generalitat en temes sobiranistes i miri pels ciutadans.

El portaveu socialista, Josep Masdeu, ha fet èmfasi en què el pacte amb CiU no ha estat a canvi de res. Mentre el d’ERC, Gervasi Aspa, ha evitat donar explicacions sobre perquè el seu partit no ha intentat formar govern amb Poblet. Fins i tot, malgrat l’abstenció dels seus set diputats ha lloat la feina feta durant els darrers quatre anys pel president reelegit.

Un flamant president que no ha explicat la tasca del govern anterior i ha avançat les línies principals d’actuació per aquesta legislatura. A grans trets: continuïtat en l’ajuda als municipis i a la universitat i racionalitat i estalvi de despeses.