L’Insitut Pere Martell guanya el premi Miramar a la creativitat audiovisual

Ha estat en la categoria televisió pel curt ‘Míriam’

Per . Actualitzat el

 

Quatre alumnes del cicle formatiu de grau superior de Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles de l’Institut Pere Martell, de Tarragona, han guanyat el premi Miramar a la creativitat audiovisual en la categoria de televisió. Míriam, de Lluís Cuartero, Francis Aguilera, Dídac Mariné i Sara Pastor, parla de l’esperit de superació, de l’esforç i el talent. Un curtmetratge que recentment s’ha projectat al FiC-CAT i que avui els ha valgut als seus realitzadors un guardó valorat amb dos mil euros i un període de pràctiques als mitjans de Radiotelevisió Espanyola a Catalunya.

Premi d’honor per Rosa Maria Sardà

El Parlament ha acollit aquest migdia l’acte de lliurament de la setena edició dels premis Miramar, que convoca el consell assessor de Radiotelevisió Espanyola a Catalunya i reconeixen la creativitat en ràdio i televisió a estudiants, i també del premi d’honor a Rosa Maria Sardà, que ha recollit el seu germà Xavier. L’acte, l’ha presidit Anna Simó, vicepresidenta de la cambra.

El premi d’honor reconeix la trajectòria de Rosa Maria Sardà, especialment el seu pas per Televisió Espanyola, mitjà en què ha presentat diversos programes, com ‘Ahí te quiero ver’ o ‘Per molts anys’. El seu germà, el periodista Xavier Sardà, ha recollit el premi, ja que una lesió ha impedit a l’actriu i presentadora assistir a l’acte. Xavier Sardà ha traslladat les paraules de la guardonada, de reivindicació del treball i la producció fets als estudis Miramar de Televisió Espanyola i de defensa de la creativitat com a camí per arribar a la llibertat dels periodistes i creadors.

En categoria de ràdio, el treball guardonat enguany ha estat ‘El plaer desinteressat’, de Laura Gil, de la Universitat Pompeu Fabra.

Simó, que ha presidit l’acte i ha lliurat els premis, ha felicitat els guanyadors, els finalistes i també els docents per la feina feta, i ha destacat la importància d’aquesta iniciativa per “premiar i impulsar trajectòries”. Així mateix, ha agraït a Rosa Maria Sardà la dedicació professional, especialment “en un anys en què ser dona i fer humor era difícil”. A l’últim, ha reivindicat l’espai comunicatiu català com a transmissor “de la cultura, del coneixement i de la llengua arreu”.

També han intervingut el president del consell assessor i el director de Radiotelevisió Espanyola a Catalunya, Josep Maria Tarruell i Eladio Jareño respectivament; el secretari de comunicació de la Generalitat, Josep Martí, i el periodista Jordi Garcia-Soler, que ha fet la glossa de la guardonada.

A l’acte hi han assistit el secretari primer, Pere Navarro, i els diputats Antoni Balasch, president de la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, M. Assumpció Laïlla, Àngels Ponsa (CiU), Sergi Sabrià, Teresa Vallverdú (ERC) i Marta Ribas (ICV-EUiA).