Poblet i Ballesteros pacten a la Diputació

Els dos alcaldes han signat un decàleg que dóna continuïtat a la tasca feta durant els últims vuit anys

Per . Actualitzat el

La sintonia Poblet – Ballesteros s’ha fet palesa avui amb la signatura del primer pacte de govern que formalitzen els dos alcaldes que ja podríem considerar històrics. L’objecte del pacte no ha estat una aliança entre Vila-seca i Tarragona sinó un pacte d’estabilitat per als pròxims quatre anys a la Diputació de Tarragona. CiU ha perdut la majoria absoluta però el PSC signa un decàleg per garantir «que les coses se segueixin fent com fins ara». En aquest sentit, Ballesteros ha remarcat que l’acord és una conseqüència lògica de molts anys servint des de la Diputació als ajuntaments anteposant el servei al territori als interessos del partit».

L’acord només preveu que es segueixi treballant amb els mateixos criteris de transparència i eficiència que s’han dut a terme en les darreres legislatures capitanejades per Poblet i no inclou el repartiment de càrrecs que es decidirà els pròxims dies. «Aquest és un acord que no respon a una necessitat i que certifica la tasca feta durant aquests anys», ha dit Ballesteros que ha aclarit que la presidència de l’ens supracomarcal recaurà en la llista més votada, CiU.

Josep Poblet, que amb tot seguretat repetirà per tercer cop consecutiu al capdavant de la Diputació de Tarragona ha volgut deixar clar que «no és un full de ruta per lluir, és un full de ruta perquè ens exigeixi. No és fàcil de complir però és transparent, és controlable i és bo pel territori».

A banda, Poblet ha recordat que el pacte està obert a la resta de grups polítics representats a la Diputació de Tarragona.