Cadiach espera fer el cim del Broad Peak a finals de juliol

L’alpinista tarragoní aspira a convertir-se en un dels pocs del món en haver pujat els catorze vuit mil

Per . Actualitzat el

 

El posat tranquil i somrient de l’Òscar Cadiach no té res a veure amb el repte que se li planteja aquest estiu. A dos dies d’agafar el vol que l’ha de dur a Islamabad, el tarragoní mostra la bandera del Jocs de Tarragona 2017 i la de ciutat. Dues senyeres que esperem que ballin amb els gelats vents de l’Himàlaia al cim del Broad Peak (8.047 metres), l’últim vuit mil que li queda a Cadiach per conquerir. El passat mes de juny ja va estar a punt d’assolir aquest repte però a falta de 20 metres de desnivell per arribar al cim va fer marxa enrere. Enguany, per tal de poder afrontar amb més garanties aquesta etapa final, l’equip instal·larà un camp d’altura addicional a 7.500 metres, que equival a unes dues hores d’ascens més dues de descens del cim.

L’expedició del tarragoní estarà formada per la metgessa Anna Pujol, de Ponts; els gironins Carles Figueras i Jordi Bosch ‘Barraca’ i el navarrès Patxi Goñi. Tots ells conicidiran també al camp base amb dos vells coneguts de les grans muntanyes; els alpinistes bascos Alberto Zerain i Juanito Oiarzabal, que aspiren al cim de la mateixa muntanya, amb una expedició independent. Oiarzabal, ha tornat a posar en solfa el seu compte enrere per la segona volta dels catorze vuit mils principals, i es vol convertir en el primer alpinista en tot el món amb aquesta gesta.

Cadiach afrontarà previsiblement la darrera setmana de juliol –pot variar en funció de la meteorologia- l’atac a la dotzena muntanya més alta de la terra, i la quarta del Paquistan. Un país amb algunes zones convulses i on un senzill tràmit amb els oficials d’enllaç es pot demorar dies o, fins i tot, setmanes, com els va passar l’any passat que van perdre una setmana a Skardu.

Un mèrit afegit de l’alpinista català és que totes les ascensions que ha dut a terme les ha fet sense suport d’oxigen i que ara afronta aquest cim amb més de seixanta anys. En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona, que li ha entregat les banderes dels Jocs i de la ciutat, ha destacat la tenacitat i complicitat d’Òscar Cadiach per portar sempre el nom de l’esport, la família i la ciutat el més alt possible i ha manifestat que «estem molt orgullosos i agraïts. És un alpinista de primer nivell mundial i un tarragoní que sempre porta arreu la bandera de Tarragona al cor».

Per la seva banda, Òscar Cadiach ha agraït el suport rebut i ha assegurat que «ens trobem en un moment idoni per afrontar nous grans reptes com els Jocs Mediterranis. Serà un orgull per mi dur la bandera de Tarragona 2017 al cim del Broad Peak. Només tinc paraules d’agraïment».