Continuïtat al capdavant dels consistoris de Salou, Vila-seca i Altafulla

Carnicer (PSC) torna a l’alcaldia del Vendrell a l’espera de pactes; Rovira (ERC) assoleix la de Torredembarra i Ferré (PSC) és el nou batlle de Calafell

Per . Actualitzat el

Les principals ciutats del Tarragonès mantenen els seus alcaldes. És el cas de Salou, amb Pere Granados (CiU), de Vila-seca, amb Josep Poblet (CiU) i Altafulla, amb Fèlix Alonso (AA). Torredembarra signa l’excepció amb Eduard Rovira (ERC) investit com alcalde. Al Baix Penedès, la capital continua en mans de Martí Carnicer, de moment, sense compartir-la. Ramon Ferré (PSC) pren el comandament de Calafell a Joan Olivella (CiU) gràcies a un pacte amb PP i UAM amb el suport de C’s.

En el discurs d’investidura Pere Granados ja va assegurar que exercirà «amb la millor disposició al diàleg i a l’entesa, escoltant i recollint, si s’escau, totes aquelles propostes, polítiques i de la societat civil, que siguin útils i estiguin al servei dels interessos generals de la nostra ciutat, i tinguin com a objectiu fonamental el progrés i el benestar social de Salou».
Vist el resultat de la votació en el debat d’investidura, el batlle salouenc també ha expressat el desig de «comptar amb totes aquelles forces polítiques municipals amb les quals hi hagi sintonia de principis i coincidències programàtiques que ens permetin arribar a acords importants de ciutat», un mantra que s’ha repetit a molts consistoris del territori on els seus alcaldes veuen en el pacte l’única via de subsistència durant aquests quatre anys de minories.

Molt diferent és el cas de la veïna Vila-seca en la qual Josep Poblet repeteix majoria absoluta i es converteix en un dels alcaldes històrics del país.

A l’altre extrem del Tarragonès i de l’estabilitat política hi ha el consistori de Torredembarra on, després de l’escàndol protagonitzat per Daniel Masagué (CiU) i el posterior govern del PSC, entra un alcalde d’ERC, Eduard Rovira. El batlle també aposta pel «treball en comú compartint projectes propis i aprofitant les aportacions de tothom, no només dels partits polítics, també de la gent i les entitats». El republicà avisa, però, que «en aquests mesos he mostrat el meu tarannà. Alguns diuen que no tinc mà esquerra, però tothom ha vist que m’agraden les coses clares».

Fèlix Alonso és de nou l’alcalde d’Altafulla amb els vots favorables d’Alternativa Altafulla–Entesa (5) i de l’Esquerra Independentista d’Altafulla–EINA (3). D’aquesta manera, Alonso revalida l’alcaldia d’Altafulla amb una àmplia majoria de vots favorables del ple, vuit d’onze possibles. En aquest sentit, Convergència i Unió havia presentat Pere Gomés com a candidat, i ha obtingut dos vots, mentre que Alberto Moreno, de Ciutadans, també s’havia presentat com a candidat obtenint un únic vot.

D’aquesta manera, per segon mandat consecutiu, Fèlix Alonso estarà al capdavant d’un govern format per Alternativa Altafulla, amb cinc regidors; i l’EINA, amb tres representants.
Aquesta setmana vinent se celebrarà el ple municipal que servirà per repartir les carteres a cada un dels regidors del govern municipal. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha assegurat que «continuarem al capdavant de la defensa del Baix Gaià, la seva ciutadania i el territori. Per un tercer fil que respecti les persones, perquè la N-340 no sigui una ratera i un obstacle per al desenvolupament del sector turístic i la mobilitat de la gent».

Martí Carnicer ha estat reelegit alcalde en qualitat de cap de la llista més votada, ja que en el procés de votació no ha obtingut la majoria, en rebre únicament 4 vots. També han presentat candidatura a l’alcaldia August Armengol (PxC), que ha obtingut 3 vots; Òscar Blasco (Sí Se Puede), que ha obtingut 2 vots i Rubén Suán (Som Poble), que ha obtingut 2 vots.  A partir d’ara s’obre el termini legal d’un mes per formar govern, ja que des del 24 de maig encara no ha estat possible tancar pactes de governabilitat atesa la diversitat de grups que han entrat a formar part del consistori. En línies generals, totes les formacions han apel·lat a la necessitat de diàleg i d’anteposar els interessos del Vendrell per sobre de les diferències polítiques.

A Calafell, PSC, PP i UAM formaran govern en minoria. Ciutadans ha garantit la investidura, però treballarà des de l’oposició. D’aquesta manera Joan Olivella (CiU) passa a l’oposició tot i ser la llista més votada i tenir el suport d’ERC.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha destacat la gran fragmentació política del nou Ajuntament, que «ens obliga a tots a un gran esforç de diàleg, tant avui per elegir alcalde com per poder tirar endavant Calafell els pròxims quatre anys». Ferré ha defensat els pactes assolits com «els que han estat possibles, no tan sols aritmèticament, sinó per la voluntat real de tothom d’arribar a un acord. Nosaltres hem estat l’únic partit que ha pogut seure a parlar amb tota la resta. Altres s’han autoexclòs i per això estem on estem».