L’Ajuntament preserva els falciots que fan niu a les muralles

Els bombers s’encarreguen de foradar les xarxes protectores en els punts on s’han detectat nius

Per . Actualitzat el

Els falciots són unes aus protegides de la família de les orenetes que tenen en les muralles de la nostra ciutat un refugi idoni. Es calcula que al llarg de les muralles hi ha uns 160 nius d’aquestes aus però l’actuació del consistori s’estableix en un tram que s’ha de restaurar i que té xarxes per evitar que caiguin pedres al carrer. «Estem obligats a posar aquestes xarxes per evitar danys personals però tenim l’inconvenient que els ocells s’hi queden atrapats quan surten o entren dels seus nius i s’hi moren», explica la tinent d’alcalde de Medi Ambient i de Patrimoni en funcions, Carme Crespo.

Aquesta problemàtica és comuna en la resta de ciutats Patrimoni de la Humanitat de l’Estat i per això han treballat conjuntament per formar els diferents cossos de bombers que són els que s’encarreguen a dur a terme les actuacions. Es tracta de localitzar els nius i després són els Bombers de la Generalitat els que fan un forat a la xarxa per tal de facilitar l’accés dels falciots als seus nius.

A banda, s’ha fet un inventari de totes les aus que hi ha al centre històric per tal de poder resoldre les problemàtiques derivades de la presència d’aquests animals.

muralla-bomber-falciots