Ballesteros tornaria a guanyar folgadament les eleccions

L’enquesta del ‘Periódico’ prediu una diferència d’uns cinc regidors amb la segona força que podria ser CiU o C’s

Per . Actualitzat el

Segons l’enquesta que el Periódico ha encarregat a Gesop, el PSC perdria dos o tres regidors passant dels dotze actuals als nou o deu. Amb tot, la segona força que podria ser CiU o C’s treuria entre quatre o cinc regidors. El partit popular seria el que patiria la caiguda més espectacular passant dels set als tres o quatre. ERC entraria al consistori tarragoní amb dos o tres regidors- ICV-EUiA passaria del regidor que ara té a tenir-ne dos i la CUP podria entrar amb la seva cap de llista, Laia Estrada.

Tot i que les enquestes difícilment s’apropen mai a la realitat, és evident que amb aquest document es fa palès el bon moment que viuen les sigles del partit de Albert Rivera, que entraria amb força al consistori tarragoní tenint un líder pràcticament desconegut (només un 22% dels enquestats coneix al candidat de C’s per Tarragona, Rubén Viñuales. És el menys conegut dels alcaldables amb possibilitats d’entrar per darrera d’Estrada (CUP) amb un 25% i Arga Sentís d’ICV-EUiA amb un 37%. Un fet si més no sorprenent és que el candidat d’ERC, Pau Ricomà, sense representació al consistori, tingui un índex de coneixement segons l’enquesta (61%) tan superior al de la líder ecosocialista que durant quatre anys ha estat present al ple municipal. Una reflexió que també es pot aplicar al 73% de coneixement que té el candidat de CiU, Albert Abelló, expresident de la Cambra de Comerç que ha fet una campanya exprés en tres mesos. El popular Alejandro Fernández gaudeix d’un coneixemne del 79% i l’alcalde Ballesteros frega el 100%.

Si es complissin els pronòstics del ‘Periódico’, tot fa pensar en un tercer govern Ballesteros amb múltiples possibilitats alhora de pactar que permetria al PSC reeditar el govern de minoria d’aquesta legislatura o el de progrès de l’anterior amb un hipotètic tripartit (PSC+ERC+ICV-EUiA). Malgrat tot cal destacar que amb els resultats de Gesop la dreta (CiU, C’s i PP) sumaria majoria absoluta.