Més de 1.250 inscrits a la Garantia Juvenil

El programa preveu la inserció laboral dels joves que s’hi apuntin en un termini màxim de quatre mesos

Per . Actualitzat el

La Generalitat de Catalunya va posar en marxa  el Pla europeu de Garantia Juvenil el passat mes de setembre i està previst que beneficiarà al voltant de 300.000 joves catalans d’entre 16 i menys de 25 anys (fins a 30 anys en el cas de persones amb grau de discapacitat de més del 33%). Amb la suma de fons propis i dels europeus, el Govern té previst destinar-hi 240 milions d’euros fins al 2020.

A les nostres comarques, el nombre d’inscrits ja supera els 1.250 i, segons afirma Carme Mansilla, directora dels Serveis Territorials d’Ocupació, «ja s’han començat a dur a terme les primeres accions». Cal tenir present que el Pla de Garantia Juvenil preveu que els joves inscrits obtinguin resposta en un termini màxim de quatre mesos. Això vol dir que els inscrits tindran o bé un contracte laboral o un en pràctiques o formació acadèmica.

Quina d’aquestes opcions s’aplica dependrà de la qualificació del jove inscrit. Si té un baix nivell d’estudis, se li oferirà una formació qualificadora amb pràctiques o feina posteriors; si té mancances curriculars, tindrà accés a formació complementària; i si es considera que la formació de l’usuari ja és suficient, se li oferirà un lloc on fer pràctiques o una feina, depenent de la disponibilitat.

En aquest sentit, és fonamental el paper de les empreses. Mansilla admet que «ja tenim una àmplia base de companyies que ofereixen llocs de treball», però recorda que al web de garantiajuvenil.gencat.cat hi ha les condicions per a les empreses interessades.