Baixa l’atur i puja la temporalitat

Les xifres fetes públiques pel Ministeri d’Ocupació situen el nombre d’aturats en les 64.300 persones a les comarques tarragonines

Per . Actualitzat el

L’atur baixa a Tarragona aquest mes d’abril, segons les dades del ministeri d’Ocupació. L’atur cau un 4,7% a l’abril a la província i, després de Girona, és la que registra un millor comportament de Catalunya. El nombre d’afiliats també s’incrementa en més d’un 3% en relació al març i en prop d’un 4% si ho comparem amb ara fa un any.

En nombres absoluts, l’atur va baixar durant el mes passat a les comarques de Tarragona en 3.185 persones. Això implica que ara hi ha 6.100 aturats menys que fa un any. Es tracta, doncs, d’un descens interanual del -8,6%.

Actualment, a les comarques tarragonines hi ha unes 64.300 persones sense feina. Mentre a Catalunya el nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya a l’abril es va situar en 552.974, o sigui, 18.681 aturats en relació amb el març. Ja fa 22 mesos seguits que la taxa interanual d’atur disminueix a Catalunya i aquest mes d’abril, amb una reducció interanual del -9,62%, s’aconsegueix el descens percentual més elevat des del maig del 2000.

Per sectors, tots han registrat un comportament positiu sent els serveis els que han generat més llocs de treball per l’efecte Setmana Santa. Aquí, l’atur s’ha reduït en prop de 2.200 persones. També destaca el bon comportament de la construcció i de la indústria, on ara hi ha 385 i 348 desocupats menys. L’agricultura també ha generat uns 200 llocs de feina.

Més afiliats

També creix el nombre d’afiliats a la Seguretat Social. A Tarragona a l’abril hi havia 8.651 afiliats més que el març, un 3,22% més. La variació interanual és encara més altar amb un 3,95% de persones donades d’alta a la Seguretat Social que en nombres absoluts són 10.542 usuaris més. Així, a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre els afiliats superen els 277.000.
A Catalunya l’increment mensual no ha estat tan intens a causa de la caiguda que hi ha hagut a Lleida (-0,66%) i la pujada moderada de Barcelona (0,64%). Amb tot, el país veu com se superen els 3 milions d’afiliats a la Seguretat Social amb un increment del 1,08% mensual (32.323 persones) i del 3,56% interanual (103.687 persones).

Més treball temporal

Els contractes indefints baixen a la província de Tarragona un 16,31% (-445) en un mes i un 15,73% (-426) si ho comparem amb les xifres de l’abril de 2014. En canvi la temporalitat continua pujant i, per tant, la precarietat dels treballadors.

En termes mensuals, aquest abril es van registrar un 18% més de contractes temporals a les nostres comarques.

A Catalunya es perden prop de 5.300 contractes indefinits en un mes. Els temporals també han disminuït i se n’han signat un 2% menys que el març (-3.794).