Els millors bolquers de l’Estat es fan a Valls

Segons l’OCU, la marca que comercialitza Mercadona destaca per la seva qualitat d’absorció i el seu preu

Per . Actualitzat el

L’OCU ha centrat l’estudi d’aquest mes en els bolquers, un element clau per moltes famílies amb nounats. La qualitat del producte en comparació amb el seu cost ha situat en primera posició els bolquers Deliplus, comercialitzats per Mercadona, i fets en una fàbrica que l’empresa sueca SCA té a Valls. En segona i tercera posició han quedat els Dodot Activity i els Moltex respectivament.

El reconeixement a la marca de Mercadona arriba després que SCA i la cadena de distribució decidissin a la tardor portar a Catalunya la producció d’aquest producte amb una inversió de 30 milions d’euros. La planta ubicada a Valls té 12.000 metres quadrats i ha generat ja 50 llocs de treball qualificat.

L’organització de consumidors ha remarcat la qualitat d’absorció dels bolquers, que donen un alt nivell de sensació de sequedat als nens. Destaca que el preu d’aquest producte de Deliplus, 16 cèntims per unitat, suposa la meitat de la seva més proper competidor, Dodot Activity. La marca de Mercadona ha rebut una qualificació de 82 sobre 100. Solament la marca de Dia és més barata que la de la cadena valenciana.

En total, han estat 13 els productes estudiats per l’OCU, entre els quals es troben les marques blanques d’altres cadenes de distribució com Dia, Eroski o Carrefour. L’organització explica que Alcampo i Lidl (anterior guanyador de l’estudi de l’OCU de 2012) no han entrat per trobar-se canviant la seva gamma. Els tres bolquers pitjor valorats per l’OCU són Carrefour Baby Ultra, Moltex Bio Baby o Carrefour Ressò Planet. Solament aquest últim rep un suspens.

L’estudi s’ha centrat a mesurar el nivell d’absorció, la qualitat de la sensació de sequedat i l’existència de productes tòxics en els bolquers. A més, van preguntar a 30 famílies sobre la facilitat d’ús, el sistema d’obertura o la resistència.