Xavier Bosch, Albert Espinosa i Sílvia Soler, els més venuts de ficció en català

El premi Sant Jordi punxa davant dels autors mediàtics i queda en desena posició

Per . Actualitzat el

El periodista Xavier Bosch i la seva darrera novel·la Algú com tu, guanyadora del Premi Ramon Llull, han estat els escollits pels tarragonins durant la Diada de Sant Jordi d’enguany. Així ho ha informat el Gremi de Llibreters de Catalunya que ha admès que «la sensació entre les llibreries agremiades és que hi va haver un incrementent en l’afluència de públic i un augment de vendes», que es precisarà en xifres un cop se n’hagi fet balanç.

La millora en les vendes ja es va detectar «la vigília de Sant Jordi i en dies previs, especialment entre clients i lectors habituals que no volien quedar-se sense el llibre que havien triat durant la diada».

En l’àmbit també de la ficció en català, el segon llibre més venut a la província de Tarragona ha estat El món blau. Estima el teu caos de l’Albert Espinosa. En tercera posició al rànquing de vendes ha quedat la Sílvia Soler amb Un any i mig. L’autor japonès Hauruki Murakami ha estat l’únic estranger que s’ha colar entre els deu primers amb Homes sense dones i el premi Sant Jordi, L’Àliga negra, ha estat el desè més venut.

A la no ficció en català, els més venuts han estat l’Ole tu! de Lluís Jutglar, És l’hora dels adéus? de Xavier Sala-i-Martí i No ens calia estudiar tant de Marta Rojals.

En castellà les novel·les de ficció més venudes a les nostres comarques han estat La Templanza de María Dueñas, Hombres buenos d’Arturo Pérez-Reverte i
El Mundo azul. Ama tu caos de l’Albert Espinosa.

A la no ficció, De lo peor, lo mejor d’Auronplay, MasterChef Junior de diversos autors i Grandes platos para todos los días de Jordi Cruz.