Piscina, un petit oceà presenta dos nous contes

‘L’amic’ i ‘Inventari de contes’ són les novetats de l’editorial tarragonina que arriba a Sant Jordi guardonada pels seus treballs

Per . Actualitzat el

Amb bon humor, una mica de teatre i música en viu, Piscina, un petit oceà va presentar els seus dos nous contes il·lustrats al Cafè Metropol. L’amic i Inventari de contes, il·lustrats per Berta Artigal i Júlio Aliau respectivament, seran les novetats d’una editorial que va néixer fa quatre anys i que des de llavors no ha parat de fer feina.

El seu editor i autor sota pseudònim de les obres, el Joan Rioné, descriu el projecte com «editorial de proximitat» perquè es nodreix d’il·lustradors del territori i treballa amb una impremta de les nostres comarques. A banda, aquests artistes de la ploma, del pinzell i/o de l’Illustrator són gent jove i, en molts casos, desconeguts per als quals accedir al mercat laboral dins del camp creatiu no és gens fàcil.

A dos contes per any, tret del primer que va sortir sol, l’editorial ha publicat títols que han estat guardonats a la Fira del Llibre en Català, als Premis Liberisliber i al Saló del llibre Infantil i Juvenil de Catalunya. Es tracta de contes per a nens i nenes però realitzats amb una sensibilitat que, lluny de deixar indiferents els més grans, ens atrapa. Com ja fa anys que el Joan ha fet en el món de les arts escèniques, les creacions del serrallenc van més enllà de l’etiqueta d’infantil per arrossegar els adults a aquests universos que de vegades perdem de vista però que són tan nostres com dels més menuts de la casa.

Les novetats

L’amic, il·lustrat per la reusenca Berta Artigal, explica «la poètica amb què es viuen els moments més importants de la infantesa.

Inventari de contes, a càrrec de l’il·lustrador de les Terres de l’Ebre Júlio Aliau, és un recull de contes molt especial amb: contes poema, contes soroll, contes pintats, contes absurds… Fins i tot hi ha contes d’una senzillesa tan gran que amb el títol en tenen prou per explicar una història; però tots ells són contes per jugar.

Aquests dos àlbums il·lustrats i la resta d’obres de Piscina, un petit oceà ja estan disponibles a les llibreries de la ciutat i tindran parada per Sant Jordi.