Carles Castillo tampoc estarà a la llista de Ballesteros

L’encara tinent d’alcalde de Seguretat i Territori diu que dóna «un pas enrera» i no tanca les portes al Parlament o al Congrés

Per . Actualitzat el

 

No ha quedat clar si ha estat per voluntat pròpia o no que Carles Castillo no concorrerà a les llistes del PSC a les pròximes eleccions municipals. Segons paraules del regidor de Territori i Seguretat Ciutadana la decisió ha estat acordada amb l’alcalde però també ha admès que el partit no li havia ofert de forma oficial formar part de la llista. A banda, si bé Castillo ha explicat que la decisió de sortir de la política municipal l’ha pres «entre ahir i avui», cal recordar que fa un mes, quan va comparèixer sol per anunciar que ja no estava imputat pel cas Highland, va admetre que «vull seguir a la política municipal però si no se’m vol, tornaré a fer d’advocat que és la meva feina i m’agrada molt».

Sembla doncs que, o en menys de trenta dies han canviat molt les seves prioritats o Ballesteros no l’ha volgut. Amb tot, segons paraules d’en Carles Castillo a la premsa, «ja he fet molt i ara només em quedaria optar a ser alcalde i aquesta plaça ja està molt ben coberta pel meu alcalde, Josep Fèlix Ballesteros». Tot i que després ha admès que si no continua a la llista socialista, és perquè ha preferit fer «un pas enrere per no ser un obstacle a persones interessants que volen entrar a la llista».

Aquesta llista segueix sent una incògnita que s’haurà de resoldre abans del mes vinent. De moment, segur que no hi figuraran ni Castillo, ni Carme Crespo, ni Victòria Pelegrín, ni Francisco Zapater. Es parla que Joan Sanaujes i Ivània Martínez tampoc repetiran mentre que Pau Pérez, Begoña Floria, Javier Villamayor, Xavier Tarrés i Pat Anton podrien repetir al costat de Ballesteros.

L’alcalde ha acomiadat a Castillo recordant que ha sigut «el regidor de Seguretat Ciutadana més longeu que ha tingut aquest Ajuntament», que ha estat l’encarregat d’instaurar el nou model de Guàrdia Urbana i que amb ell al capdavant de Territori es va aconseguir aprovar el Pla d’Ordenació Urbana Municipal «després de tretze anys de patiment per moltes famílies». L’ha descrit com «un “tio” extraordinari amb valors» i com «el meu germà petit» i ha recordat que ell mateix el 1999 va deixar la política municipal i després va tornar per ser alcalde.

Castillo ha parlat de tornar a la jurisprudència i fins i tot d’estudiar un postgrau o una nova carrera com Periodisme. Malgrat tot no descarta concórrer a les autonòmiques o a les generals si el seu partit li ho demana.