Ballesteros, absolt pel cas del cobrament de dietes de la Federació Catalana de Municipis

L’alcalde considera «absurd i injust» que no se l’hagi desimputat abans

Per . Actualitzat el

L’Audiència Provincial de Barcelona ha sobresegut el cas del cobrament de dietes d’alguns càrrecs de la Federació Catalana de Municipis al considerar que una entitat privada no incorre en delicte. Ballesteros ha comparegut davant la premsa per recordar que, tot i l’absolució de tots els implicats, ell no va cobrar mai dietes i ho havia demostrat.

«He estat sotmès a una situació injusta i absurda perquè jo ja havia demostrat que era innocent i, tot i així, vaig continuar imputat», ha explicat Ballesteros, que ha comparegut acompanyat de dos companys de consistori advocats que l’han ajudat a interpretar la interlocutòria de l’Audiència Provincial de Barcelona: «és molt taxativa quan diu que no hi ha delicte», ha apuntat el regidor i advocat Paco Zapater. «A més, com que l’Audiència actua en segona instància no es pot apel·lar i només hi cap un recurs de súplica al mateix tribunal que en un 99%, per coherència, acaba amb el mateix resultat».

Zapater també ha fet referència al cas dels rellotges i ha vaticinat el seu sobreseïment, ja que es tracta de fets que coincideixen en molts aspectes i que, a més, els porta la mateixa jutgessa.
Tot i el «calvari» que ha viscut, l’alcalde agraeix les múltiples mostres de suport dels tarragonins durant el temps que ha durat aquest procediment i considera que la seva imatge política no ha resultat malmesa. «Som una ciutat gran però petita i tots ens coneixem. Tothom sap que visc al mateix lloc de sempre, que fa més de vint anys que vaig al mateix lloc de vacances…».

Pel que fa al cas dels rellotges, Ballesteros diu que encara no ha rebut cap document oficial citant-lo a declarar o imputant-lo. Malgrat tot, ha presentat una Compostel·la (credencial) en què es demostra que quan es va dur a terme l’assemblea on presumptament es van regalar els rellotges, ell estava fent el Camí de Santiago.