L’Obra Social ”la Caixa” destina 13 MEUR a les comarques de Tarragona

L’entitat bancària reforça la seva acció social durant el 2014

Per . Actualitzat el

L’Obra Social la Caixa va reforçar la seva acció al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre el passat 2014. L’entitat bancària ha invertit a través de la seva fundació més de 500 milions d’euros a tot l’Estat, 212 dels quals recauen a Catalunya. D’aquests, tretze es destinen a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

L’Obra Social ”la Caixa” té cinc línies de treball enfocades en deu àmbits; la pobresa, la integració, la gent gran, l’habitatge social, l’educació, la investigació, el medi ambient, el patrimoni, els microcrèdits i la cultura. Juntament amb la col·laboració de diverses entitats territorials duen a terme diferents plans d’actuació. «La lluita contra la pobresa és avui en dia una de les nostres prioritats», comenta el director territorial de ”la Caixa” a Catalunya, Jaume Masana. També va incidir en la necessitat de fer front a l’exclusió social, a més de potenciar la cultura i el patrimoni.
Per tal d’assolir aquests objectius, l’Obra Social dóna suport a diverses entitats o centres de tots els àmbits com ara les que fan amb La Muntanyeta, Casal l’Amic, el Banc d’Aliments, Fundació Bona Nit, el Pere Mata o l’Hospital Universitari Joan XXIII, entre molts altres.

Algunes xifres que mostren el compromís social de ”la Caixa” a la demarcació de Tarragona durant el 2014 són les 475 oportunitats laborals per a persones en risc d’exclusió social a través de 174 empreses; l’impuls de 663 habitatges socials al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre o les 656 activitats destinades a la gent gran, a les quals hi han accedit més de 16.498 beneficiaris.
En l’apartat més cultural, durant el 2014 més de 80.000 visitants han passat pel CaixaForum Tarragona a veure les exposicions que s’hi han dut a terme.

L’Obra Social ”la Caixa” és la tercera entitat mundial de caràcter financer que inverteix més diners en aquest sector. Segons Marc Simon, director corporatiu de l’Àrea Social, «tot això reforça el nostre compromís amb les persones».