Tarragona també diu no al «3+2 de Wert»

Centenars d’estudiants surten al carrer per protestar davant de l’última reforma impulsada pel PP

Per . Actualitzat el

El ministre Wert ha tornat a fer mobilitzar la comunitat estudiantil. Centenars de persones han recorregut els carrers de Tarragona per criticar una nova mesura que implicarà l’encariment dels títols universitaris. Els manifestants denuncien que el preu mig dels cinc anys de carrera, dividits en un grau de tres cursos i un màster de dos, se situarà als 14.000€. Un preu que dista molt dels menys de 5.000€ que costaven les llicenciatures abans de l’aplicació del Pla Bolonya.

La manifestació, que s’ha iniciat al migdia a la plaça Imperial Tarraco, ha parat a l’OMAC per reclamar a l’Ajuntament que els cedeixi un espai a l’antiga facultat de Lletres per poder atendre les consultes dels estudiants i ha finalitzat a les portes de la delegació del Govern de la Generalitat a qui acusen d’actuar frec a frec amb el PP per «privatitzar l’educació»..

El Sindicat d’Estudiants del Camp de Tarragona va denunciar ahir que «davant l’èxit inapel·lable que el seguiment de la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants, d’un 75% a Secundària i més d’un 60% a la Universitat, José Ignacio Wert havia intentat desconvocar les manifestacions traslladant als mitjans de comunicació que el Sindicat d’Estudiants ha desconvocat la vaga i les manifestacions previstes per avui».

Sigui com sigui, els estudiants han sortit al carrer per lamentar que «PP i CiU segueixen mentint en dir que aquesta reforma és per equiparar-nos amb Europa, però obliden esmentar que en 23 països europeus l’accés a la Universitat és gratuït oa preus baixos, com per exemple a França, on un any de matrícula costa una mitjana de 181 euros. Per al PP sobren universitaris de famílies treballadores. Ens volen expulsar al mercat laboral el més aviat possible, sense qualificació, sense gastar un cèntim d’euro en la nostra educació, per sotmetre’ns a l’explotació més salvatge, llançar-nos a les llistes de l’atur crònic o a l’exili econòmic».

Des de l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya denuncien «l’atac reiterat del govern del PP contra l’educació pública. Ens retallen les beques per estudiar, implementen la LOMCE, augmenten brutalment les taxes. I, ara, a cop de decret, aproven una nova reforma del sistema educatiu que constitueix un augment encobert del preu de les taxes universitàries».

Expliquen que «la constant degradació dels continguts de grau (passa a ser un segon cicle del batxillerat preparatori per a un màster) obliga a cursar màsters d‘especialització per obtenir un reconeixement semblant. I, evidentment, el preu del curs de màster es substancialment superior a un curs de grau».