La Tarragona de Ballesteros

L’alcalde presenta una ciutat oberta al mar amb l’ecoparc del Miracle, que inclourà un cinema a l’aire lliure, i l’auditori de la Savinosa

Per . Actualitzat el

En any d’eleccions municipals, l’alcalde passa revista per vuitena vegada de la feina feta i anuncia els projectes de futur. A diferència de la conferència de 2012, just quan començava la seva segona legislatura, dependrà de la ciutadania que Ballesteros tingui l’oportunitat de fer realitat aquestes promeses. Hi destaca l’aposta pel front marítim de la ciutat amb projectes que tindran un alt impacte mediàtic com l’ecoparc del Miracle o l’auditori de la Savinosa. Uns equipaments que donen continuïtat a la «dèria» del batlle socialista per relligar els barris amb el centre de la ciutat.

Ballesteros ha exposat la feina feta durant aquestes dues legislatures posant èmfasi en les accions dutes a terme per cohesionar el centre de la ciutat amb Llevant, Ponent, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador. En aquest sentit ha anunciat la construcció de «dues voreres que han de permetre que Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador es connectin a peu o en bici amb el centre, a través de la N-240 i partint del PP1, arribant a Sescelades i passant per la vora del Pont del Diable».

L’Anella Mediterrània serà l’obra estrella per relligar els barris de Ponent. En aquest sentit, el batlle socialista ha anunciat que «a l’inici de la primavera podrem veure els moviments de terres».

El front marítim

La principal novetat, però, recau en la connexió amb Llevant. Ballesteros ha anunciat que el Miracle acollirà «un ecoparc amb múltiples funcions i usos per a la ciutadania: des de cinema a l’aire lliure fins a espais per a l’oci nocturn, per a l’esport, per al picnic o per a la història, inclosa la recuperació del Fortí de la Reina i sense descuidar la instal·lació d’energies renovables en el context smart city».

També s’ha referit a la Savinosa: «haurà de tenir un auditori i farem el camí de ronda per accedir-hi», persistint en la idea que ja va expressar a principis de 2008, quan començava la seva singladura com alcalde.

«Volem una Tarragona oberta al mar, amb equipaments de primera i sense barreres que limitin aquest vincle. Per això, no renunciem al projecte de recuperació de la façana marítima; crearem passarel·les per connectar la ciutat i el mar», ha reblat Ballesteros.

També ha aprofitat la conferència per tancar la polèmica sorgida al voltant de la terminal de creuers: «estarà al nostre port, a Tarragona, i la sortida i entrada no es farà per cap altre municipi», ha afirmat el batlle després de les informacions que apuntaven a una sortida de passatgers per Vila-seca.

Mira la conferència sencera.

CONFERÈNCIA ALCALDE 2015 from NotíciesTGN.tv on Vimeo.