Mar Álvarez porta l’audiència «cap a la novena dimesió»

L’escaladora sabadellenca va encetar aquest dijous el VIII Cicle de Conferències de Muntanya

Per . Actualitzat el

L’escaladora Mar Álvarez és una de les sis dones del món que ha aconseguit el novè grau de vies d’escalada i l’encarregada d’encetar aquest dijous al vespre el VIII Cicle de Conferències de Muntanya organitzades per la Diputació de Tarragona i el Club Alpí K2. Sota el títol «Caminant cap a la novena dimensió», les vivències de l’escaladora sabadellenca han atret un nombrós públic al recinte que en les pròximes setmanes acollirà també les conferències de tres alpinistes més de referència: Alberto Zerain, Jordi Pons i Òscar Cadiach.

Especialitzada en la modalitat d’escalada esportiva en roca, Álvarez ha assolit fites tan destacables com la Mind Control, d’Oliana; la Tripa de Conejo, de Rodellar o el Terence Hill i l’Era Vella de Margalef. Unes fites que han tingut molta repercussió mediàtica nacional i internacional, i que són fruit de l’esforç i d’una gran determinació. «L’experiència em demostra que qualsevol repte es pot assolir amb esforç i tenacitat», explicava l’escaladora a la premsa.

Álvarez també ha tingut unes paraules per la serra del Montsant que tantes vegades ha palpat en busca d’un forat on aferrar-se. Per ella és un dels espais de més qualitat del món per als escaladors: «és un lloc reconegut en l’àmbit internacional per la varietat de vies que hi ha i per la qualitat de la roca».

La següent conferència, Sobreviure fent vuit mils, la tragèdia del 2008 al K2, tindrà lloc el 19 de febrer, i anirà a càrrec de l’alpinista basc Alberto Zerain, l’únic muntanyenc que, amb una ascensió meteòrica, va aconseguir trepitjar en solitari el cim del K2. El dia 26 de febrer, l’alpinista Jordi Pons oferirà al públic la xerrada Vivències, tirant de la memòria, que inclourà un repàs a les ascensions més importants que s’han dut a terme des dels anys 60 fins ara. Òscar Cadiach posarà el punt i final al cicle amb la conferència El Broad Peak d’Òscar Cadiach, amb la qual repassarà la seva trajectòria en el repte de la conquesta de la dotzena muntanya més alta de la Terra i quarta més alta del Paquistà.

Per a més informació, podeu consultar a dipta.cat/conferenciesmuntanya.