La triomfadora dels Butaca i Jorge Drexler als Teatres de Tarragona

Una nova estrena de Zona Zàlata, l’òpera Turandot i la darrera proposta de Josep Maria Pou són alguns dels espectacles d’aquesta temporada

Per . Actualitzat el

 

La nova Temporada de Teatres de Tarragona comença el pròxim 8 de març amb un clàssic del teatre xinès, L’Orfe del Clan dels Zhao, fet a la catalana pel dramaturg Oriol Broggi. Aquesta història basada en fets històrics i que ha esdevingut legendària va arrassar als Premis Butaca d’enguany enduent-se sis guardons.

Entre els més de vint espectacles que inclou la temporada de primavera 2015 en destaquen també produccions tarragonines. És el cas, la nova estrena dels Zona Zàlata. Amb Transicions, la companyia ofereix dos espectacles tan oposats com propers al preu d’un.

«Transicions són dos espectacles en un. Partint de la pantomima clàssica romana ens anirem endinsant en una nova història situada en el món actual, propera al teatre dansa i que nosaltres anomenem la Comèdia de l’art del segle XXI», explica el director de la companyia tarragonina, Joan Pascual.

L’espectacle dels Zàlata es podrà veure el 14 i el 15 de març al Teatre Metropol.

També al teatre modernista de la Rambla Nova, els afeccionats a un teatre més clàssic podran gaudir, el 20 de març, de la darrera adaptació d’Abel Folk, L’última trobada de Christopher Hampton. Un espectacle que narra un triangle amorós entre amics a la recerca de la veritat.

El mes de març continuarà amb dos espectacles de música clàssica (La Cinquena de Beethoven amb la pianista Judith Jáuregi el 21 de març i El Rèquiem de Mozart el 29 de març) i la The Original Glenn Miller Orchestra que inaugurarà el Festival Dixieland 2015 el 25 de març.

Altres espectacles destacats són Fedra, dirigida per Sergi Belbel amb Emma Vilarasau, Mercè Sampietro i Lluís Soler i Prendre partit dirigida i interpretada per l’habitual Josep Maria Pou. I parlant d’actors típics a les temporades teatrals tarragonines, Joan Pera ens porta Fer riure és un art al Metropol. Aquest serà el segon monòleg de la temporada, el primer anirà a càrrec del tarragoní Enric Company.

El monologista i periodista ens porta 4 anuncis i tornem, un espectacle que inclou grans dosis d’improvisació i d’interactivitat amb el públic.

En l’apartat musical cal destacar el concert acústic de Jorge Drexler en el qual repassarà en solitari els seus grans temes el pròxim 12 de juny al Teatre Tarragona. Turandot és l’òpera d’aquesta temporada a càrrec del Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Sinfònica del Vallés. La representació d’aquesta obra mestra de Puccini que inclou l’ària Nessun Dorma es durà a terme el 8 de maig. A més a més, la nova temporada inclou el concert-espectacle Només per a uns quants? que busca mostrar que l’òpera forma part indestriable de la vida quotidiana de tots nosaltres.

I sense abandonar la música clàssica, la nova temporada porta a Tarragona el Ballet Nacional d’Argentina el 29 d’abril coincidint amb la celebració que es fa anualment a Tarragona del Dia Internacional de la Dansa.
Dins de les propostes locals, els afeccionats a les arts escèniques podran gaudir de les estrenes de Titus Andrònic de Fabulae Tarraconenses, El bon ciutadà de TeclaSmit i 30 anys, bon dia!, un músical amb cançons dels Pets a càrrec de la Companyia de l’Estudi de Música.

La temporada de primavera també inclou espectacles familiars com ara l’espectacle de dansa Almazuela (Sota els llençols) a càrrec de la companyia Roberto G. Alonso i Clinc!, una proposta de teatre visual de la Companyia Pep Bou.

El pròxim 25 de febrer es posen a la venda les entrades i els abonaments per aquesta temporada que preveu una assistència d’uns 18.000 espectadors. En aquets sentit, la consellera Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha recordat que des de l’inici de les temporades de Teatres de Tarragona fa dos anys han passat uns 65.000 espectadors, una xifra que considera un èxit i que agraeix a les moltes entitats i ciutadans que ho fan possible.