La Cambra de Comerç incrementa el seu pressupost per 2015 un 50%

Apostarà per les missions a l’Àfrica, programes per aturats i suprimirà el Tarragona Restaurant Wine i el dPintxos

Per . Actualitzat el

La Cambra de Comerç de Tarragona tanca un any «productiu i molt intens» on s’ha apostat pel comerç exterior amb un total de 9 missions comercials majoritàriament a l’Àfrica. Tot i l’epidèmia d’Ebola, el president de l’ens cameral, Albert Abelló, ha anunciat que «totes les empreses han tornat satisfetes» i que de cara a 2015 es preveuen 10 missions comercials més al continent africà i una a Àsia.

Abelló ha avançat que el pressupost de 2015 de la Cambra de Comerç creix un 50% respecte al de l’any passat i superarà el milió i mig d’euros. «Entenem que serà un any de recuperació», ha explicat el president mentre anunciava nous programes de formació i col·locació per a joves i per aturats.

Pel que fa a les campanyes de proximitat, Abelló ha anunciat que l’any vinent no hi haurà ni Tarragona dPintxos ni Tarragona Restaurant Wine i que la Cambra només organitzarà el Tarragona dTapes. «Aquest any hi ha hagut massa promocions d’aquest tipus», ha admès Abelló que assegura que «només en farem una però la farem, com sempre, el millor que puguem».

En relació amb l’actualitat econòmica i política del territori, Abelló es mostra convençut que «BCN World no es perdrà» i que el que ha passat aquestes darreres setmanes forma part del procés. Pel president de la patronal tarragonina és normal que Veremonte no compri els terrenys fins que el Pla Urbanístic del CRT no estigui aprovat i també considera adient que la Generalitat faci de garant del projecte mentre no estigui enllestit el document que regirà els usos de l’espai.

El president de la cambra tarragonina també considera insuficients els pressupostos que el Govern de la Generalitat vol aprovar per l’exercici vinent i adverteix que el territori arrossega greuges històrics.

Finalment, dins del terreny polític municipal i davant els rumors que apuntaven a Abelló com a candidat a l’alcaldia de Tarragona per CiU, l’actual president de la Cambra de Comerç de Tarragona ha desmentit que tingui cap intenció d’encapçalar una candidatura a l’alcaldia.