Neix el projecte Valor2017 per aglutinar la ciutadania

És un marca que farà de paraigües totes aquelles iniciatives d’implicació ciutadana organitzades des de diversos àmbits del territori i que impulsin els valors dels mateixos Jocs Mediterranis

Per . Actualitzat el

Vídeo: Tomàs Varga.

Que els Jocs Mediterranis tenen poder de convocatòria, ja ningú ho dubta. Només calia apropar-se aquest dilluns a una Antiga Audiència plena de gom a gom per veure la presentació del projecte Valor 2017. Com va dir l’alcalde en cloure l’acte, «és un projecte al qual no costa sumar-s’hi» tot i la incertesa derivada de la manca de finançament estatal i autonòmic. El Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 ja fa temps que va detectar que l’esdeveniment esportiu és capaç de mobilitzar a una ciutat acostumada a posar-se el mono de treball per Santa Tecla, Tarraco Viva, Setmana Santa, Carnaval i moltes altres dates senyalades. Una ciutat que ha convertit aquest any 2017, no tan llunyà, en una altra efemèride marcada al calendari.

Per tal d’escalfar les brases de cara a la celebració dels Jocs, i tenint present que el certamen ha de servir d’aparador per a la nostra ciutat i per tot allò que s’hi fa, el COJM posa a disposició de la ciutadania la marca Valor 2017. Es tracta d’un projecte transversal i aglutinador de Tarragona 2017 que neix amb la voluntat, d’una banda, de fomentar l’esperit de pertinença i participació ciutadana, i de l’altra, de reconèixer la tasca integradora, participativa i social que duen a terme clubs, entitats o associacions que impulsen iniciatives populars en àmbits com l’educació, l’esport, la cultura, la solidaritat o l’emprenedoria.

L’objectiu del Valor2017 és incloure sota el mateix paraigües dels Jocs totes aquelles activitats impulsades des del territori i que representin valors manifestats en la mateixa essència dels Jocs, com per exemple la participació, la implicació, la salut, la superació, la inclusió, la solidaritat, el treball en equip o l’esforç, entre altres.

Així, qualsevol col·lectiu o persona que organitzi un esdeveniment que consideri que és Valor 2017 pot acollir-se a aquesta marca i rebre el suport del COJM.

Què és el Valor2017?

El projecte Valor2017 es planteja com a una marca identitària dirigida a activitats, projectes o esdeveniments vinculats directa o indirectament no només als Jocs Mediterranis sinó als valors que representen els mateixos Jocs. La marca, pretén reconèixer la tasca integradora, participativa i social de totes aquestes iniciatives.

Els projectes que es presentin al Valor2017 s’inclouran inicialment en una de les 5 àrees de la marca: educació, emprenedoria, esport, cultura i solidaritat.

La marca està plantejada com a un segell de qualitat dirigit a iniciatives concretes, activitats plantejades pels diferents agents socials que tinguin un caràcter participatiu i que es vulgui vincular als Jocs Mediterranis.

Atès el seu grau d’implicació, la marca se centra principalment en iniciatives de la ciutat de Tarragona i les seus dels Jocs, però també està oberta a propostes d’arreu del territori català i espanyol.

Què proporciona la marca?

Els projectes que formin part del Valor2017 s’inclouran en la Memòria Valor2017 i tindran difusió comunicativa des dels canals propis dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

Memòria Valor2017

La Memòria Valor2017 esdevindrà un llistat de tots els projectes presentats classificats per les diferents àrees d’activitat i mostrarà dades de l’impacte i el llegat que ha tingut el programa en la ciutadania i els Jocs. D’aquesta manera no només es podrà analitzar quantes i quines han estat les iniciatives que s’han realitzat amb la marca Valor2017 al llarg d’aquests tres anys sinó que es podrà veure quines i quantes continuaran més enllà de la cita esportiva del 2017.

El logotip

El projecte Valor2017 compta amb un logotip dissenyat en col·laboració amb l’Escola d’Art de Tarragona. Un jurat format per representants de l’Escola d’Art, Ajuntament de Tarragona, Diputació de Tarragona i Jocs Mediterranis va seleccionar el logotip definitiu entre les propostes presentades per alumnes de l’Escola.