Guanyem Tarragona es constitueix com a moviment

La formació s’emplaça al gener per decidir si concorre a les municipals

Per . Actualitzat el

L’assemblea constitutiva de Guanyem Tarragona, celebrada aquest dijous, va servir per contrastar dues postures en el si de la formació. Per una banda, els que volen esperar a veure què fan els partits afins (ICV – EUiA, CUP i Podem) abans de presentar candidatura per a les municipals tarragonines i, per l’altra, els que veuen millor tirar pel dret i presentar-se a les municipals facin el que facin les altres formacions.

Recordem que Guanyem no proposa una suma de sigles o partits sinó que aposta perquè les formacions afins renunciïn a presentar-se a les municipals (com ja ho va fer Procés Constituent de Tarragona a principis de novembre) i donin suport a la candidatura rupturista. En aquest sentit, Jordi Navarro, un dels impulsors del projecte, entén que tot i que dins de l’àmbit programàtic les formacions esmentades coincideixen en un 95%, dir-li a un partit que no es presenti no és fàcil d’assimilar. «Guanyem és una candidatura rupturista ja amb les formes», comenta Navarro aclarint que «és igual d’important un ciutadà que parla a títol individual que un que representa a una organització o a un partit».

La trobada d’aquest dijous, a banda de tractar el tema de les municipals que s’ha posposat fins al gener, va servir per dotar d’estructura organitzativa al moviment que ja suma més de 160 adhesions. Cal destacar que entre els més d’un centenar d’assistents a l’assemblea constitutiva de Guanyem Tarragona hi havia també militants d’ICV – EUiA (que ja va escollir Arga Sentís com a candidata a les municipals), de la CUP (que va engegar una altra candidatura rupturista sota el nom de la Crida Popular Municipalista) i de Podem (que ja ha decidit que no es presenta a les municipals).

Pel que fa a aquesta darrera força, Navarro apunta que «l’opció més plausible és que Podem doni suport a aquest projecte [Guanyem Tarragona]».