La Biblioteca Terra Baixa participa en una nova edició del projecte Biblioteques amb DO

Enguany, el novembre és el mes dedicat a la DO Penedès

Per . Actualitzat el

La Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell participarà per segon any en el projecte Biblioteques amb DO, una iniciativa que té com a objectiu principal difondre la relació existent entre les lletres i el món del vi. Cadascun dels mesos de l’any es dedica a una Denominació d’Origen, amb diverses activitats organitzades des de les biblioteques del territori en qüestió. Enguany, el novembre és el mes dedicat a la DO Penedès.

Com l’any passat, la Biblioteca vendrellenca ha dissenyat un variat programa d’activitats orientades a tot tipus d’usuaris, com ara xerrades, lectures dramatitzades, activitats infantils o exposicions, entre d’altres. L’estrena del programa tindrà lloc el dijous 6 de novembre a les 6 de la tarda, amb la xerrada «Els soldadets de la vinya. Propietats medicinals del cep i el raïm». Anirà a càrrec de la periodista i fitoterapeuta Maria Pilar López Serra, i s’acompanyarà amb un tast de vins ecològics del celler Cal Lluïsot de Bonastre.

El matí del dissabte dia 15 estarà dedicat als infants, ja que s’ha programat una matinal d’activitats per fer també partícips del projecte els més petits. Així, a les 10 tindrà lloc una sessió de l’Hora del Conte que, sota el títol I jo seré boter, portaran a terme els seus autors, Iraida Llucià i Pep Querol. L’activitat es complementarà amb un esmorzar de pa amb vi i sucre. A continuació, a les 12, tindrà lloc un taller de manualitats amb taps de suro també adreçat als més petits, que estarà conduit per Laura Pérez.

El divendres 21, a 2/4 de 8 del vespre, l’actor Carles Alcoy oferirà la representació Històries del vi i el beure, que anirà acompanyada amb un tast de vi dels Cellers Avgvstvs Fòrvm. Una setmana després, el dimecres 26 de novembre, la sessió mensual del Club de Lectura de la Biblioteca vincularà la seva tertúlia al món del vi, mitjançant la lectura dramatitzada del relat curt El tast, de Roald Dahl, que anirà a càrrec de l’actor Gerard Toldrà i que es complementarà amb un tast de vins del celler Barthomeus.

L’última de les activitats programades tindrà lloc el dissabte 29 de novembre a partir de 2/4 d’11 del matí, i consistirà en la representació de Guimeravi, un muntatge literariomusical amb textos d’Àngel Guimerà que fan referència al món del vi. Es tracta d’una activitat coordinada per Neus Oliveras i Gerard Jané, responsable del celler Jané Ventura, que enguany celebra el seu centenari. L’activitat compta amb la participació dels rapsodes Hermini Caballero, Joan Fontana, Maite Heras i Albert Solé, i amb l’acompanyament musical del grup Anhels.

Exposicions

El programa d’activitats es complementa amb diverses exposicions durant tot el mes de novembre. Marques i signes del paisatge, de Josep Massana, és una sèrie de peces escultòriques inspirades en el paisatge del Penedès. També es podran veure les fotografies presentades al concurs #vinstagramvendrell que tenen com a temàtica principal el món del vi. Així mateix, el vestíbul de la Biblioteca oferirà una mostra de vins i cellers del Baix Penedès, a més d’un punt d’interès amb una selecció de documents relacionats amb el món del vi.

Per a totes les activitats cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca.