Artur Mas tira milles amb el nou «9-N»

El Govern de la Generalitat manté el procés participatiu de diumenge i a més presenta una demanda al Suprem contra el Govern de Rajoy

Per . Actualitzat el

El Govern de la Generalitat manté el procés participaciu de diumenge 9 de novembre. Per tant, es manté la campanya i es manté el dispositiu de voluntaris i el desplegament d’urnes i paperetes perquè la ciutadania que ho desitgi pugui expressar la seva opinió. «Tot està a punt pel procés participatiu», ha explicat el portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, que ha anunciat, a més, que l’executiu català ha interposat una demanda davant del Tribunal Suprem contra el govern espanyol per «atemptar contra drets fonamentals del poble català, com ara el dret de participació o el de llibertat ideològica». Segons Homs, el govern català no estarà incomplint la suspensió cautelar del procés dictada aquest dimarts al matí pel Constitucional, «ja que no ens poden prohibir quelcom que ja no estem fent des del passat 14 d’octubre», tot referint-se al Decret de Consulta suspès pel mateix Tribunal Constitucional ara fa gairebé un mes.

Homs reitera el compromís del Govern de la Generalitat envers el procés participatiu del 9-N i argumenta la tranquil·litat de l’executiu en el fet que l’Estat insisteix que allò que s’ha organitzat pel pròxim diumenge és el mateix que pretenia la consulta convocada per Decret i que, el passat 14 d’octubre ja va ser suspesa cautelarment pel mateix Tribunal Constitucional. «La interpelació que ens ha arribat del Constitucional, entenem, fa referència a quelcom que ja fa gairebé un mes vam deixar de fer», deia Homs, «per tant l’executiu català manté el seu compromís ferm envers el procés participatiu d’aquest diumenge, que és la manera per garantir que els catalans i catalanes puguin exercir el seu dret a la llibertat d’expressió».

homs

Homs ha resumit la decisió del Govern Català en quatre punts concrets:

1. «Tot està a punt pel 9-N i des del Govern de la Generalitat mantenim el procés participatiu»
2. «Presentarem al·legacions al Constitucional per tal de fer entendre que allò que volen prohibir des del govern espanyol ja no ho estem fent des del passat 14 d’octubre».
3. «El president de la Generalitat ha demanat reunir el Pacte Nacional pel Dret de Decidir per defensar la llibertat d’expressió del poble català i anar tots junts en aquest procés participatiu de diumenge».
4. «Hem presentat aquest matí una demanda al Suprem contra el govern d’Espanya en considerar que està atemptant contra drets fonamentals del poble de Catalunya, com ara el dret a la llibertat ideològica o a la llibertat d’expressió i participació».
Sobre les possibles reaccions derivades de l’Estat al manteniment del 9-N, Homs assegura que «el govern està tranquil, ja que defensem la llibertat d’expressió de la ciutadania».

Totes les paperetes i urnes a lloc

Hores abans que el Tribunal Constitucional suspengués cautelarment el nou 9-N, des de la delegació del govern de la Generalitat a Tarragona s’informava que tot el dispositiu de paperetes i urnes corresponents a la jornada participativa al Camp de Tarragona ja estava als més de 170 punts de votació previstos al territori. En total es tracta de 476.500 paperetes i 576 urnes que, abans de la suspensió cautelar del TC, han d’estar a disposició dels vots de la ciutadania a més de 170 punts dels 132 municipis que conformen les comarques del Camp de Tarragona. Ateses les declaracions del portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, un cop coneguda la interpelació del TC per suspendre la jornada participativa del 9-N, aquest desplegament d’urnes i paperetes continuarà actiu fins al pròxim dia 9 de novembre, en què la ciutadania que ho desitgi podrà fer-ne ús.

Consulta com i on votar en aquest enllaç.