Tarragona serà seu del Campionat de Catalunya de Marató

Figures com Maria Vasco, Jaume Leiva i Chema Rodríguez participaran a la prova esportiva que enguany presentarà d’un nou circuit de 30 quilòmetres

Per . Actualitzat el

La cinquena edició de la Marató Costa Daurada Tarragona 2017, que es disputarà el pròxim diumenge 18 de gener de 2015 i que intentarà superar la xifra de 1.400 inscrits de l’edició passada, es presenta amb dues novetats destacades. Per una banda, un nou recorregut de 30 km que s’afegeix als de 10 km i 42,195 km, i per l’altra, que la prova d’enguany computarà pel Campionat de Catalunya de Marató per tots aquells corredors federats. Això també implica que es premiaran als tres primers atletes catalans classificats en modalitat masculina i femenina.

El responsable de l’empresa organitzadora, Juanan Fernández, ha agraït la presència dels corredors Jaume Leiva i Maria Vasco a la presentació de la prova i ha afegit que «aquests atletes estan portant el nom de la ciutat arreu». També ha volgut destacar el suport rebut per part de l’atleta Chema Rodríguez, qui també ha confirmat la seva presència a Tarragona el pròxim 18 de gener a través d’un vídeo promocional. Fernández ha realçat la prova destacant el seu potencial com atractiu turístic esportiu i explicant que, segons una enquesta realitzada aquest any, la MCD Tarragona 2017 té un retorn a la ciutat de 150.000€.

Leiva i Vasco també participaran en la prova en la modalitat de 30 km. Leiva amb els ulls posats a les olimpíades de Rio i Vasco sense descartar la seva participació en els Jocs Mediterranis del 2017. «Sempre que pugui donar suport a Tarragona, la meva segona ciutat, ho faré. Per tant no puc tancar les portes a participar als Jocs Mediterranis», ha admès l’única medallista olímpica espanyola en atletisme que existeix.
Vasco també ha destacat els avantatges d’aquesta nova prova de 30 quilòmetres: «quan t’estàs preparant per una marató i la mitja marató ja se’t queda curta, aquesta nova distància és molt útil».

La prova tindrà, un any més, la col·laboració directa dels Jocs Mediterranis. Cal recordar que en la passada edició un ampli grup de voluntaris de Tarragona 2017 van donar suport a l’organització de la prova i enguany es tornarà a repetir.

El tinent d’alcalde dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, ha volgut destacar que «aquesta Marató no és un fet puntual sinó que aquesta cinquena edició evidencia que s’està consolidant com a esdeveniment esportiu de primer nivell. Tarragona va fent pas a pas un camí imparable per preparar-se per als Jocs del 2017 i aquesta Marató és una bona nova prova per posar-nos a punt».