Cinema des del cim

El film ‘Una vida al filo’, de l’alpinista Sebastián Álvaro, enceta la I Mostra de Cinema de Muntanya, organitzada per la Diputació, que s’allargarà fins al 6 de novembre

Per . Actualitzat el

Vídeo: Tomàs Varga.

Fins al pròxim 6 de novembre, l’auditori de la Diputació del carrer Pere Martell es transformarà en l’epicentre del cinema dedicat a l’alpinisme. La I Mostra de Cinema de Muntanya ofereix pel·lícules sobre reconeguts alpinistes internacionals. Sebastián Álvaro, Mike Horn, Catherine Destivelle i Reinhold Messner són els protagonistes d’aquesta primera mostra que porta a Tarragona films no comercialitzats guardonats als festivals internacionals de cinema de muntanya més importants, i que pretén consolidar-se com a activitat cultural a la ciutat.

La primera sessió de la mostra es va estrenar recentment amb la pel·lícula Una vida al filo, de l’alpinista Sebastián Álvaro, que va omplir l’Auditori de la Diputació. El president de la Diputació, Josep Poblet, va inaugurar la mostra, acompanyat del mateix Sebastián Álvaro, de l’alpinista tarragoní Òscar Cadiach, i del coordinador de la I Mostra de Cinema de Muntanya, Pau Salas.

Al seu torn, l’alpinista i productor de la pel·lícula Una vida al filo va reflexionar entorn de la seva dilatada experiència en aquest àmbit, afirmant que «actualment, ja no conquerim muntanyes, sinó que ens deixem conquerir per elles», i va afegir que l’alpinisme «en ajuda a trobar-nos a nosaltres mateixos», una activitat que, tal com va definir Álvaro, està associat a «valors tan importants com el treball en equip, l’esforç, la superació, l’ajuda entre els companys, la lluita o el sacrifici».

Les pròximes cites de la Mostra de Cinema de Muntanya són el 23 d’octubre (19,30 h), amb Arktos, le voyage intérieur (Raphaël Blanc) i el 30 d’octubre (19,30 h), amb Au-delà des cimes avec Catherine Destivelle (Rémy Tezier). La mostra es clourà el 6 de novembre (19,30 h), amb la pel·lícula Messner, d’Andreas Nickel. Totes les projeccions de la mostra seran gratuïtes, amb entrada lliure i s’emetran en versió original subtitulada.