Estirada d’orelles a l’Ajuntament pels set anys d’obres del Mercat Central

El consistori es compromet a tenir l’entorn arreglat per Nadal

Per . Actualitzat el

Vídeo: Tomàs Varga.

Els botiguers i restauradors dels voltants del Mercat Central estan farts que les obres de l’equipament comercial no s’acabin. La darrera promesa de l’equip de Govern, després de més set anys de marejar la perdiu, datava l’obertura del nou mercat per aquest mes d’octubre. Evidentment els treballs encara no s’han enllestit i el trasllat dels paradistes sembla cada cop més llunyà. En aquest context, els comerciants dels voltants del Mercat Central han abaixat les persianes i han organitzat una manifestació acompanyada d’una batucada que ha recorregut els carrers que van de la plaça Corsini a la plaça de la Font.

«Ja no ens creiem res del que ens puguin dir», ha explicat Miquel Arrufat, un dels comerciants afectats. Malgrat tot, s’han reunit amb Patrícia Anton, regidora de Comerç de la ciutat, i Pau Pérez, tinent d’alcalde de Gestió Econòmica, a l’espera de trobar una solució al conflicte. «Ens hem posat com a horitzó les festes de Nadal», ha manifestat Pérez, «per aquelles dates esperem que tot l’entorn del Mercat sigui accessible i els autobusos hi puguin transitar».

El tinent d’alcalde de Gestió Econòmica també ha lamentat que «per culpa de l’oposició s’estiguin endarrerint les obres del Mercat Central» fent referència a la licitació de la gran superfície que ha d’anar a la planta baixa del mercat i que ni CiU ni PP van deixar aprovar el passat mes de juliol. Es tracta, segons Pérez, d’una injecció de més de sis milions d’euros que servirà per pagar les obres que queden per fer. En aquest sentit, el responsable econòmic del consistori també recorda que el ple municipal del passat divendres va aprovar una inversió de vuit milions d’euros per les obres del Mercat Central.