La justícia alemanya reobre el cas per les morts del Love Parade 2010

En el festival hi van perdre la vida un total de 21 joves, entre ells les tarragonines Clara Zapater i Marta Acosta, i prop de 500 persones van resultar ferides

Per . Actualitzat el

El tribunal de Düsseldorf ha decidit donar llum verda perquè es jutgi per homicidi imprudent i lesions als responsables de la Love Parade de 2010, on van morir 21 joves (entre ells les tarragonines Marta Acosta i Clara Zapater) i més de 500 joves més van resultar ferits.

En opinió del tribunal, hi ha proves que demostren amb un “grau raonable de probabilitat” que la causa de la catàstrofe va ser la negligència de 10 persones (6 funcionaris de l’ajuntament de Duisburg i 4 empleats de l’empresa organitzadora del festival), doncs tal com van dissenyar l’esdeveniment el resultat era previsible.

Segons Francisco Zapater, pare de Clara i advocat representa les víctimes mortals del macrofestival, “sempre hem argumentat que es va produir un sobre aforament criminal que mereix ser jutjat i castigat, tal com va passar en el cas del Madrid Arena, on la justícia espanyola ja ha jutjat i condemnat els seus responsables”. Zapater, en un comunicat enviat als mitjans en conèixer la notícia, ha manifestat que “ha estat una excel·lent notícia per a nosaltres, que volem compartir amb tots els que han estat al nostre costat, entre ells les 367.071 persones que van signar en Change.org per tal que es fes judici”.