La Fundació Estela comença la temporada esportiva

Per . Actualitzat el

La Fundació Estela per a la Discapacitat, com cada any, comença nova temporada esportiva, conjuntament amb la Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat, responsable d’organitzar els Campionats Territorials i Campionats de Catalunya, amb un calendari de competicions adaptats a totes les edats i graus de discapacitat per aquesta nova temporada 2017/2018.

Des dels serveis d’adults de la Fundació Estela per a la Discapacitat (Centre de Teràpia Ocupacional i  Servei de Llar- residència) tenim la fermesa de construir un model de desenvolupament per a persones amb discapacitat intel·lectual en tots els àmbits de desenvolupament de la persona.

És per aquest motiu, dins del Projecte «Afavori’m l’esport» que es du a terme en el servei de Teràpia Ocupacional hi tenim federats 29  esportistes actius, que durant la temporada 2016/2017 han pogut participar en les diferents modalitats de natació, tennis de taula, atletisme, petanca, futbol sala i bàsquet.

Els valors que fomentem amb l’activitat esportiva vinculada a la competició són molt diversos, com ara; crear un entorn de treball per al desenvolupament de la relació social bàsica, generar relacions d’amistat, de treball en equip,  sentiment d’identitat, gestió dels conflictes, de les emocions i de l’estrès, sentiment d’autoestima i autorealització personal, entre molts altres valors associats. Tanmateix desenvolupar aptituds físiques, tenint clar que no busquem esportistes d’elit, el nostre interès rau a fer el possible per aconseguir esportistes amb ganes de passar-ho bé.
Els entrenaments es realitzen sempre dins l’horari del nostre servei, pensant sobretot amb la comoditat que a les famílies no els representi molts esforços extraordinaris, pel que fa a temps, i econòmics, per tant emmarquem aquests entrenaments dins de la programació habitual i diària del Servei de Teràpia Ocupacional.

Com a objectiu transversal fomentem la integració social, és per aquest motiu que els nostres entrenaments es realitzen a l’exterior de les nostres instal·lacions en ambients esportius reals. Utilitzem espais públics per realitzar la petanca, espais verds de Tarragona per l’atletisme, la piscina municipal de Campclar i les instal·lacions esportives cedides pel  Port de Tarragona.

Salut i esport!

Equip tècnic de la Fundació Estela per a la Discapacitat.