Avança la construcció del nou tanatori-crematori de Tarragona

La previsió és que el nou equipament estigui enllestit per a la tardor de 2025

Per . Actualitzat el

Les obres del nou tanatori-crematori, impulsat per l’empresa funerària Mèmora i la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, continuen a bon ritme i segons el previst. Des d’un principi, es contempla que l’equipament estigui enllestit a finals de setembre de 2025, aproximadament un any i mig després de l’inici de les obres.

Així doncs, les màquines ja treballen en aquesta parcel·la d’aproximadament 3.000 m2, annexa al cementiri. El nou tanatori estarà plenament integrat en el paisatge i el seu entorn històric gràcies a l’ús en la seva construcció de materials de la zona. A més, la seva ubicació privilegiada al costat del cementiri històric de Tarragona oferirà una visió panoràmica del mar i de la ciutat.

L’edifici es distribuirà en dues alçades i una coberta enjardinada, que permetrà la continuïtat visual del front del cementiri. A la planta baixa s’ubicarà la zona de treball, l’oratori, la sala de comiat i el forn del crematori. La primera planta acollirà el vestíbul d’accés, cinc sales de vetlla i la cafeteria. També comptarà amb un soterrani, on s’ubicarà l’aparcament del tanatori. Les zones exteriors funcionaran com a punt de trobada i zona de confort per a les persones que vetllin als seus éssers estimats.