Medicina d’Urgències i Emergències (MUE), nova especialitat mèdica

El CCMC i la SOCMUE celebren l’aprovació d’aquesta nova disciplina

Per . Actualitzat el

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) i la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències (SOCMUE) manifesten la seva satisfacció pel nou Reial Decret que aprova la creació de l’especialitat de Medicina d’Urgències i Emergències (MUE) a l’Estat Espanyol. El nou reial decret facilita la via per a la doble titulació amb Medicina de Família i contempla l’accés de metges d’altres especialitats que tinguin un mínim d’experiència i formació.

La constitució de la nova disciplina respon a una reivindicació històrica dels professionals de l’àmbit sanitari i reconeix la singularitat d’aquest sector, equiparant així l’Estat Espanyol a la majoria d’Estats Europeus, on ja existeix aquesta especialitat. Aquest pas endavant suposa un reconeixement a l’experiència i a les competències acumulades per tots aquells professionals d’altres especialitats que fins ara han estat al capdavant de les urgències i les emergències.

El CCMC i la SOCMUE confien que la nova especialitat de MUE ajudarà a millorar la qualitat de la formació dels coneixements i de les competències dels metges de l’àmbit de les urgències i les emergències i, per tant, la qualitat de l’assistència als pacients. A més, permetrà canalitzar la vocació de metges que volen treballar en aquest àmbit, ja que hi podran accedir directament després de fer el MIR i els oferirà la possibilitat de desenvolupar una carrera professional plena en aquesta especialitat.

Les estimacions del Ministeri de Sanitat del Govern espanyol és que les primeres places MIR de la nova especialitat comencin a oferir-se al 2025. Per tant, la primera promoció de residents podria estar ocupant-les la primavera del 2026.